5 MADDEDE DAVUTOĞLU’NUN HDP MASKESİ

İşte adım adım Davutoğlu ve PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin ilişkisi:

5 MADDEDE DAVUTOĞLU’NUN HDP MASKESİ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) dava açılmasına tepki gösterdi. Davutoğlu, "Anayasadan bahsedenler Türkiye'yi 1990'ların girdabına sokmak istiyor. Sonuna kadar demokrasiyi ve siyaseti savunacağız" dedi.
600 sayfalık suç dosyasıyla yargılanan HDP’yi Ahmet Davutoğlu neden savunmak için mücadele ediyor?

İşte adım adım Davutoğlu ve PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin ilişkisi:

1-Türkiye’ye açılım sürecini dayatan Ahmet Davutoğlu aynı zamanda partisinin programında da açılım sürecini destekleyen maddeler ekledi.

Programda açılım sürecinin biricik maddeleri yer alıyor:

Anadilde eğitim şart
İnsan onuru ile taçlandırılan herkes mutlak anlamda eşittir. Etnik, dini ve mezhebi kimlik ayrımlarına karşı bir siyasi anlayışın sözcüsüyüz. Farklılıkların bir arada yaşamasının teminatı olan çoğulcu bir yaklaşım hayata geçireceğiz. Her kültür, dil, inanç ve gelenek milletimizin ortak mirasıdır. Bütün kimliklerin kültürlerini geliştirmesini savunuyoruz. Anadilin eğitimde öğretilmesi ve kullanılması vatandaşlarımızın aidiyetini güçlendirecektir. Uzun tarihi süreçlerde akraba topluluklar ile bariyerleri aşma konusunda stratejik unsur olarak görüyoruz.

FETÖ ve PKK ile mücadele dikta rejimdir:
Özgürlüğü garanti olmayan insanın onurunu koruması mümkün değildir. Güvenlik adına özgürlüklerin kısıtlanmasını dikta rejimine yol açtığı görülmüştür. Her türlü kaos girişimine karşı vatandaşlarımızın canını, malını koruyacak hak ve adalet mekanizmasının işlemesi en temel vazifemizdir.

Terörle mücadele Türkiye’nin enerjisini tüketiyor:
Terörizmle mücadele yürütmesi zorunluluktur. Bu çerçevede terör ve terörle mücadele söylemi Türkiye'nin enerjisini tüketen bir tuzak olmaktan çıkarılmalıdır. Güvelik açığı üretmeyen bir anlayış hakim kılınmalı.

Cumhuriyet ideolojisi reddediliyor:
Sağlık ve eğitim konularını doğumdan ölüme kadar temel insan hakları bağlamında ele alıyoruz. Sağlığı ulusal ölçekli gelecek projeksiyonumuzda ele alıyoruz. Eğitimi de formal bir formasyon olarak görmüyoruz. Resmi veya dayatılmış bir ideolojiyi reddediyoruz. İnsan devşirme değil, nitelikli insan yetiştirme olarak görüyoruz. Tek tipçi değil demokratik ve çoğulcu bir yaklaşımı benimsiyoruz.

2-AK Parti’yi HDP ile ittifaka zorladı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sedat Peker'in iddialarını yansıtmak amacıyla katıldığı programda Başbakanlıktan istifaya zorlanan Ahnet Davutoğlu ile Ak Parti arasında yaşanan gerilimi anlattı.  Soylu, “Yıl 2015, Ahmet Davutoğlu genel başkan. 7 Haziran seçimleri gelmeden önce bir MYK toplantısında ‘biz HDP ile bir anayasa yapabiliriz’ diye bir cümle çıktı ağzından. Hepimiz şaşırdık. Seçim geçtikten sonra AK Parti çoğunluğu elde edemedi” dedi.

3- 6-8 Ekim olayları nedeniyle gözaltına alınan HDP’li yöneticilere ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti
6-8 Ekim olayları nedeniyle gözaltına alınan HDP’li yöneticilere dair HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ı arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Özellikle 2014-2015 tarihleri arasında yaşananların çok boyutlu olduğuna işaret ettiği ve 6-8 Ekim’de yaşananların da konuşulması gerektiğini belirttiği kaydedildi. Davutoğlu’nun yapılan saldırının “hukuki olmadığının” altını çizdiği, yaşananların ülkeye zarar verdiğini ve Türkiye’yi hukuk devletine götürecek adımlar atılması gerektiğini söylediği kaydedildi.

4-Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin önceki lideri Selahattin Demirtaş’a göz kırptı. Görüşmek istediğini söyledi.
“Demirtaş'ın 'Davutoğlu ile yan yana gelip konuşmamız Türkiye'de özgürlükler için faydalı olacaktır' sözlerini okudum. Prensip olarak Türkiye'de demokrasiye inanmış, terörle arasına mesafe koymayı başarmış herkes ile görüşmeyi bu ülkenin geleceği açısından doğru görürüm" dedi.

5-Terör örgütü mensubu olan Selahattin Demirtaş’ın tutuklu olmasına karşı çıktı
"Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ın esastan tutuklanmalarına da karşıyım. Tutuklu yargılanmaları özgürlük hakkı ihlalidir”

HDP İÇİN MEHMETÇİĞE CEPHE AÇANLAR YENİLECEKTİR!
Açılımın mimarı, HDP’nin dostu olan Ahmet Davutoğlu HDP için Türkiye’ye karşı mücadele veriyor. Ancak Davutoğlu ve onun gibi HDP için Mehmetçiğe cephe açan her kuvvet başarısız olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti devletiyle milletiyle kararlı bir adım atmıştır. Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı, Fethi Sekin’lerin, Aybüke ve Necmettin öğretmenlerin, Eren Bülbül’lerin Fırat Yılmaz Çakıroğlu’ların katili HDP kapatılacaktır!

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler