ABD’den PKK itirafı bu kez Suriye’deki en üst bürokrattan geldi

Trump döneminde Suriye’de görev yapan ABD’li eski Büyükelçi William Roebuck, terör örgütü PKK/SDG için "eğitip donattığımız en iyi grup" dedi.

ABD’den PKK itirafı bu kez Suriye’deki en üst bürokrattan geldi

Suriye’de terör örgütü PKK ile Peşmergenin birleşmesi için görüşmeler organize eden Roebuck, Amerikan kanallarına çarpıcı açıklamalarda bulundu. Roebuck “Suriye’de görevinin yerel ortak olarak nitelediği PKK/YPG ile ilişkileri sağlamak olduğunu” söyledi. Teröristlerle düzenli olarak bir araya geldiğini belirten Amerikalı büyükelçi, General Mazlum diye hitap ettiği terörist Ferhat Abdi Şahin ile günde birkaç kez görüştüğünü aktardı. William Roebuck İngiltere, Fransa, İtalya ve Almanya’nın Suriye’de kendilerine destek verdiğini Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde fon sağladığını açıkladı. 

 

Amerikalı büyükelçi röportaj boyunca PKK/SDG li teröristlere de övgüler yağdırdı. “Eğitip donattığımız en iyi gruplar onlardı. Harika ortaklardı. Ve ordumuzla sorunsuz çalıştılar” ifadelerini kullandı. Trump’ın Suriye’den çekilme kararından sonra ilişkilerin gerildiğini belirten William Roebuck “Washington’a döndüğümüzde başkan biraz rotayı tersine çevirdi, Suriye’nin kuzey doğusunun yaklaşık yarısında varlığımızı kurtarmayı başardık, SDG ile ilişkimizi kurtardık” diye konuştu. 

 

Amerikalı temsilci Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatını hedef aldı. Türkiye’nin terörden arındırdığı Tel Abyad’da demografik temizlik yapıldığını” iddia etti. 

Tarih:
Diğer Haberler