Bir Bakanlıktan Daha TLB'nin Mücadelesine Destek

TLB olarak yaptığımız siber zorbalıkla mücadele çağrımıza Milli Eğitim Bakanlığı'nın ardından Sağlık Bakanlığı'ndan da destek geldi.

Bir Bakanlıktan Daha TLB'nin Mücadelesine Destek

Türkiye Liseliler Birliği olarak geçtiğimiz Mart ayında gençlerin hayatına kasteden Mavi Balina oyununa karşı devletin tüm kurumlarına mücadele çağrısı yapmıştık. Çağrımıza ilk desteği Milli Eğitim Bakanlığı vermişti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuyla ilgili insanların daha fazla bilinçlenmesi için ücretsiz derslerin verileceğini söylemişti.

Mücadele çağrımıza ikinci destek Sağlık Bakanlığı'ndan geldi. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, internet oyunları ve sanal kumar bağımlılığıyla mücadeleye ilişkin 5 yıllık eylem planı hazırladıklarını söyledi.

Koca, eylem planının "Bilişim Teknolojileri, İnternetin ve Sosyal Medyanın Bilinçli, Güvenli ve Etkin Kullanımını Sağlamak, Aşırı ve Zararlı Kullanımını Önlemek", "Kumar Bağımlılığını Önleme Çalışmalarını Yürütmek", "Danışma ve Tedavi ve Rehabilitasyon Hizmetlerinin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılmasını Sağlamak" şeklinde üç ana başlıktan oluştuğu dile getirdi.

Teknoloji ve internetin bilinçli, güvenli ve etkin kullanımının sağlanması, aşırı ve zararlı kullanımının önlenmesine yönelik toplumsal bilinci artırıcı çalışmaların yapılacağını aktaran Koca, "İnternetin ve sosyal medyanın bilinçli kullanımına dönük, başta çocuk ve gençlere yönelik eğitim programları oluşturulacak. Riskli internet oyunlarına eğilimi olanların erken tespit edilmesi ve bu sayede önlem alınması sağlanacak. Bu konudaki bilimsel çalışmalar desteklenecek." dedi.

Türkiye Liseliler Birliği olarak siber zorbalığa ve istismara karşı atılan her türlü adımın destekçisi olacağız. Gençliği her türlü uyuşturan etmene karşı YAŞA diyelim!

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler