Diyarbakır Annelerinden Ağıralioğlu'na: Teröre Karşıysanız Desteğe Gelin

İyi Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun Diyarbakır annelerinin eylemi için yaptığı 'politik' açıklamasına HDP önünde nöbeti sürdüren annelerden tepki geldi.

Diyarbakır Annelerinden Ağıralioğlu'na: Teröre Karşıysanız Desteğe Gelin

İyi Parti'nin de CHP'nin de hiç yanlarında olmadığını söyleyen aileler, 'Ağıralioğlu onları desteklemiyorsa gelsin bizi ziyaret etsin' dedi

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'na katıldığı bir televizyon programında, Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan anneleri neden ziyaret etmediği soruldu. Eylemin politik olduğunu savunan Ağıralioğlu, eyleme devlet yetkililerinin katılmasını da doğru bulmadığını söyledi. Anneler, Ağıralioğlu'na tepki gösterdi. İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, HaberTürk'de Gerçek Fikri Ne programına katıldı. Gündemle alakalı değerlendirmeler yapan Ağıralioğlu'na, Diyarbakır HDP İl Binası önünde, kandırılarak dağa kaçırılan çocukları için eylemde olan anneleri İyi Parti'nin neden ziyaret etmediği sorusu yöneltildi. Ağıralioğlu konuyla ilişkin şu ifadeleri kullandı:

'POLİTİK BULUYORUM'
“Politik buluyorum. Annelerin oraya gitmesini doğru buluyorum. Şuna dikkat çekilmesi doğru: HDP bizim çocuklarımızı kandırıyor. Bu algı için, böyle meşru bir hissiyatı annelerden başka hiç kimse yoğuramaz. Annelerin ıstırabı çocuklarımızı bu HDP üzerinden dağa gönderiyorlar algısı için doğrudur. Ama devletin oraya gitmesi yanlıştır. Devlet bakanları marifetiyle bir partinin binasına gidip öyle ağlayan bir görüntü veremez. Asla devlet ağlamaz. Böyle bir görüntünün devletin itibarına suikast olduğunuz düşünüyorum. Anneler gidebilir. Biz bir partiyiz. Düşünün ki; siyasal olarak muhatap almadığımız, siyasi meşruiyetini problemli gördüğümüz bir partinin önüne gidip orada hak aramayı devlet etme iddiamızla da yakışır bulamıyoruz.”

Yavuz Ağıralioğlu'nun sözlerini HDP önünde nöbet tutan ailelere sorduk.

Süleyman Aydın: Muhalefet partisi olarak gelip burada annelerin feryadını duydular mı? Tabii ki duymadılar. Her gün televizyona çıkıyorlar ama bir gün acımızı paylaşmadılar. 142 evladımızı devletimiz, güvenlik güçleri PKK'nin elinden kurtardı. Peki onlar ailelerine kavuşmamış olsaydı o zaman İyi Parti veya CHP demez miydi 'Bu devlet nerede neden bu ailelere sahip çıkmadı?' diye. Devletimizden Allah razı olsun. Devletimiz teröre karşı büyük bir mücadele veriyor. Bizim buradaki eylemimizin nedeni HDP'nin iç yüzünü herkesin görmesidir. Burası siyasi parti değil, Kandil'in merkezidir. Dağdaki gelip bizim çocuklarımızı götürmedi, çocuklarımızı götüren HDP İl Başkanlığıdır. HDP ve PKK bu eylemimizden büyük bir rahatsızlık duyuyorlar. Burada eylem yapmamızı istemiyorlar. HDP'li vekiller arayıp bizimle anlaşmak istediler ama biz tüm taleplerini reddettik. Ve sonun kadar da devam edeceğiz. İyi Parti ve CHP'yi de biz vicdana davet ediyoruz. Onların çocukları bir saat eve geç gelse dünyayı ayağa kaldırırlar. Biz yıllardır evlatlarımıza hasret kaldık. Onlarda da eğer vicdan varsa gelip burada acılarımızı paylaşsınlar. Yavuz Aliağaoğlu'na sesleniyorum! Biraz vicdan varsa buraya gelsinler. Biz Diyarbakır anneleri-babaları olarak onları Diyarbakır'a davet ediyoruz. Buraya gelsinler ve acımızı görsünler. HDP'nin nasıl çocuklarımızı dağa götürdüğünü bizim ağzımızdan dinlesinler. Çocuklarımızı HDP'den onlar da istesin artık. Gelip burada Kürt ailelerine sahip çıksınlar. Eğer sahip çıkmayacaklarsa bir daha bizi dile getirmesinler.

 

 

Cennet Kabaklı: Benim oğlumu HDP-PKK kaçırdı. Çünkü HDP olmasa PKK olmaz. HDP alıyor PKK'ya teslim ediyor. Benim oğlumu geri versinler. İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı onları desteklemiyorsa neden bizi ziyarete gelmiyor? Teröre karşı tavrını bizim yanımıza gelerek ifade etsin.

 

Fatma Akkuş: İyi Parti de CHP de bizi ziyaret etmedi. Ama kendi çocukları dağa kaçırılsaydı onlar da bize katılırdı? Geceleri yatamıyorum. O yastık konuşsaydı acaba derdimiz nasıl söylerdi? İyi Parti gelsin çocuklarımızı istesin. O da Türkiye'nin partisi değil mi? Gelsin çocuklarımızı onlar da istesin. Türkiye biraz huzur bulsun. Yeter. Zümrüt Salim: Selahattin Demirtaş'ın özgürlüğünü istiyorlar. Biz de çocuklarımızın özgürlüğünü istiyoruz. Biz insan değil miyiz? PKK, Kürtler için değil Amerika için çalışıyor. CHP bize desteğe hiç gelmedi. Hiçbir soru sormadılar, dinlemediler. Zaten CHP de HDP tarafında saf tutuyor. İyi Parti de gelsin bize destek versin.

DEMİRTAŞ'IN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ İSTİYORLAR, ÇOCUKLARIMIZ?


Nazlı Sancar: Ben 9 yıldır evlat acısı çekiyorum. Selahattin Demirtaş'ın özgürlüğünü, bütün çocukların özgürlüğünü istiyorlar da bizim çocuklarımızın özgürlüğü yok mu? Yavuz Ağıralioğlu eğer teröre karşıysa gelsin burada o da bize destek çıksın. İyi Parti ve Kılıçdaroğlu! Sen bir gün yüreği yanan anne ve babaları dile getirdin mi? Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum! Sen de eğer bu toprağın altında yaşıyorsan eğer, bir gün bu anne ve babaları dile getireceksin. Demek ki sen de aynı HDP-PKK ağzıyla konuşuyorsun.

Kızım eğer sen beni duyuyorsan gel güvenlik güçlerine teslim ol. Orası senin yerin değil. Kızım kardeşin askere gidecek, gel kardeşini sen askere yolla. Kardeş katili olma kızım. Gel... Kardeş kardeşi öldürmesin. Bu çadır, bu inanç, devletimizin desteği inanıyoruz ki PKK'nin sonunu getirecek.

HİÇBİR VEKİLLERİ BİZE DESTEK VERMEDİ


Mevlüde Üçdal: 490 günüdür bu kapıdayız. Hakkım olan evladımı istiyorum. HDP olmasa oğlum PKK'ya gitmezdi. Dağda kardeş kardeşi öldürüyor. Selahattin Demirtaş'ın annesi 'benim oğlum terörist değil, gelirse ona sevdiği yemekleri pişireceğim. Keşke bu siyasete girmeseydi" diyor. Keşke Selahattin Demirtaş'a orada oturan annelerin yanındayız, onların evlatlarını gönderin deseydi. İyi Partili Yavuz Ağıralioğlu'nu şiddetle kınıyorum. O da bir baba değil mi neden HDP'nin ağzıyla konuşuyor. Hiçbir milletvekilleri gelip bize destek vermedi. Evlatlarımızı PKK'dan istemedi. Ben burada Cumhurbaşkanımıza da, İçişleri Bakanımızda da çok teşekkür ediyorum. Bazı kişiler bizi devletin buraya getirttiğini söylüyor. Ben kendi öz irademle burada oturuyorum İyi Parti'nin hiç desteğini görmedik. Meral Akşener bir anne değil mi? Yavuz Ağıralioğlu bir baba değil mi? Biz şiddetle bunları kınıyoruz. Kılıçdaroğlu'nu da kınıyoruz. Çünkü hiçbir gün bizi mecliste dile getirmediler. İnsan gelir bu annelerin feryadını duyar. Selahattin Demirtaş'ın özgürlüğünü istiyorlar. ama benim oğlumun ögürlüğünü hiç dile getirmiyorlar. Biz çağırıyoruz buradan. Gelin bizim yanımızda olun. Bu annelerin feryadını duyun.

 

talebe.org

 

 

 

 

 

 

Tarih:
Diğer Haberler