FETÖ ve PKK’dan sonra Kuytul’un da umudu Peker

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarına PKK ve FETÖ'den sonra provokasyonlarıyla öne çıkan Furkancıların elebaşı Alparslan Kuytul da sahip çıktı.

FETÖ ve PKK’dan sonra Kuytul’un da umudu Peker

Cumhur İttifakı arasında sorun olduğunu iddia eden Kuytul, sıranın Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti, MHP ve Vatan Partisi’ne de geleceğini savundu.

Peker’in iddiaları sonrasında açıklama yapan Kuytul, Cumhur İttifakını hedef aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu lehine açıklamalar yapmasına tepki gösteren Kuytul, “Erdoğan bence yanlış bir tavır ortaya koydu” dedi. Peker’in şahit olduğu olaylardan bahsettiğini öne süren Kuytul şöyle konuştu:

“20 gündür susan Erdoğan neden 2-3 gün evvel konuştu? MHP, Vatan Partisi konuştu, ondan sonra Erdoğan konuştu. Onların Soylu’nun yanında yer alacağını görünce o da o tarafta yer almış gibi görünüyor. Yoksa eğer gerçekten Soylu’yu çok savunuyor olsaydı her halde 20 gün susmazdı. Burada gücün kimlerin elinde olduğu meydandadır. Kimlerin borusu ötüyor açıkça ortadadır. AKP neye göre tavır alıyor açıkça görünmektedir.”

'SIRADA ONLAR VAR'
Kuytul açıklamalarında Erdoğan’ın Soylu’nun yanında yer almasından sonra Sedat Peker’in hedefine Erdoğan’ı da alacağını iddia etti. Erdoğan ile Soylu’nun aralarının bozuk olduğunu savunan Kuytul şunları söyledi:

“Sanıyorum Peker bütün bildiklerini ortaya dökmeye devam edecek. Eğer bu arada bir operasyonla yakalanmaz ya da öldürülmezse. Bundan sonraki konuşmaları eğer geri adım atmazsa daha sert olacak. Daha büyük daha çirkin şeylerden bahsedecek. Ve öyle zannediyorumki artık Süleyman Soylu’yla Mehmet Ağar’la kalmayacak. Sıra Erdoğan’a MHP’ye ve Vatan Partisi’ne gelecek. Erdoğan bence yanlış bir tavır ortaya koydu. Ortağıyla bozuşmamak için bu tarafı seçti. Soylu tarafını değil aslında, esasında MHP tarafını seçmiş oldu. Soylu’nun her yaptığından memnun olduğunu hiç zannetmiyorum. Hatta Süleyman Soylu’yu ben kendisine rakip gibi gördüğünü zannediyorum. Ve hiç de sevdiğini zannetmiyorum. Aralarında gizli bir rekabet olduğunu hissediyoruz. Kulislerden de bu bilgiler yayılıyor.”

Kuytul, Peker’in iddialarını değerlendirdiği başka bir videosunda da “Söylediği şeyler öyle kafadan atılacak şeylere benzemiyor. Derin devletin yanlış işler yaptığı, kendi saltanatı için yaptığı ortaya çıkmış oluyor” ifadelerini kullandı. Cübbeli Ahmet Hoca’yı da hedef alan Kuytul şunları söyledi:

“Bence Türkiye bunları konuşmalı ve bunların üzerine gidilmelidir. Aslında Sedat Peker’in yaptığı açıklamalarda bir derin devletin olduğu bir kez daha ispat edilmiş oldu. Ve derin devletin yanlış işler yaptığı, kendi saltanatı için yaptığı ortaya çıkmış oluyor. Bu durumda derin devleti savunan Cübbeli gibiler bakalım ne yapacaklar? Peker’in açıklamalarından derin devletin varlığı ve yanlış iş yaptığı milleti sömürdüğü, cinayetler işlediği ortaya çıkıyor. Bizimle uğraşanların da benzeri güçler olduğu da anlaşılmış oluyor.”
 
 
aydinlik.com.tr
 

Tarih:
Diğer Haberler