Şırnak'ın köyleri gezici kütüphane sayesinde kitapla buluşuyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünce Şırnak İl Halk Kütüphanesine tahsis edilen gezici kütüphane ile dolaşıyor.

Şırnak'ın köyleri gezici kütüphane sayesinde kitapla buluşuyor

il Halk Kütüphanesine tahsis edilen ve kitap raflarının, öğrencilerin oturup kitap okuyabileceği koltukların, 3 diz üstü bilgisayarın ve internet hizmetinin yer aldığı gezici kütüphane, kırsalda yaşayan vatandaşlara hizmet veriyor.

Kilometrelerce yol kat ederek köylere giden gezici kütüphanede görevliler, herkesin kitapla buluşması için büyük çaba sarf ediyor.

Kütüphaneye erişimi olmayan kırsal bölgelerde yaşayan çocuk ve yetişkinleri kitapla buluşturan gezici kütüphaneyle, vatandaşlar farklı kitapları okuma şansı buluyor.

Salgın tedbirleri alındı
Aslanbaşar köyüne de giden gezici kütüphaneyi gören çocuklar, büyük mutluluk yaşadı. Kütüphaneye gelen çocuklara salgın tedbirleri nedeniyle ateş ölçümü, maske ve mesafe kontrolü yapıldı, dezenfektan verildi.

Kütüphane sorumlusu Nurettin Arka, AA muhabirine, Bakanlıkça kuruma tahsis edilen gezici kütüphaneyle köylerdeki öğrencileri, gençleri, engellileri ve yetişkinleri kitapla buluşturduklarını söyledi.

 

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler