Eğitim İş’ten İhraç Edilen Bülent Turan’dan TLB’ye Ziyaret

TLB İzmir, Diyarbakırlı anneleri ziyaret ettiği için Eğitim İş’ten ihraç edilen Eğitim İş İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Bülent Turan öğretmenle buluştu.

Eğitim İş’ten İhraç Edilen Bülent Turan’dan TLB’ye Ziyaret

Türkiye Liseliler Birliği (TLB) İzmir İl Örgütü, Diyarbakırlı anneleri ziyaret ettiği için Eğitim İş’ten ihraç edilen Eğitim İş 1 No’lu Şube Başkanı Bülent Turan öğretmenle buluştu.TLB’liler alınan kararın haksız bir karar olduğunu belirterek Bülent öğretmene desteklerini iletti.

“Eğitim İş Atatürkçü Çizgisinden Koptu”

Liselilerle konuşan Bülent Turan, “Eğitim İş’teki ilk yarılma 15 Temmuz darbe girişiminden sonra oldu. Eğitim İş neoliberal, Atatürk karşıtı bir çizgi belirledi. Bu süreçten sonra gelen tüm milli meselelere hiçbir şekilde destek vermedi. En son Hepimizin Sendikası adlı bir grupla sendikanın bu yanlış çizgisine karşı harekete geçtik. Diyarbakır’da annelerin yanına gerçek vatansever, Atatürkçü öğretmenler olarak annelerin mücadelesine destek verdik. Yönetmelikte yazmayan bir durum var ortada. Hukuksuz bir şekilde şubelerimizi kışkırtarak bizi ihraç ettiler.” diyerek ihraç sürecini aktardı. 

TLB’liler Bülent öğretmenin manevi olarak her zaman yanında olacağını ve bu hukuksal süreci hep beraber takip edeceklerini belirtti. Bülent öğretmene Talebe Dergisi’nin son sayısı da hediye edildi.

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler