Karnelerimizi Diyarbakır Annelerine Götürdük

Türkiye Liseliler Birliği olarak destek ziyaretinde bulunduğumuz Diyarbakır Annelerine karnelerimizi verdik.

Karnelerimizi Diyarbakır Annelerine Götürdük

Türkiye Liseliler Birliği (TLB), HDP Diyarbakır il binası önünde evlat ve vatan nöbeti tutan annelere destek ziyaretinde bulunarak karnelerini hediye etti.

Eğitim-İş’in Diyarbakır Annelerini ziyaret ettiği gerekçesiyle 7 öğretmeni ihraç etmesi üzerine TLB hemen harekete geçmişti. “Eğitim-İş’te bölücü iş olamaz” diyen liseliler, 7 öğretmenle annelerin yanında, terörün de PKK’nın da karşısında olduğunu söylemişlerdi.

Ziyarette 2019-2020 yılının ilk döneminin karnelerini annelere veren liseliler, “Bizler de o annelerin evlatlarıyız. Tüm kardeşlerimiz PKK’nın elinden kurtarılana kadar mücadelelerine destek vereceği” dediler. Eğitim-İş’i bu karardan dönmesi konusunda uyaran TLB Genel Başkanı Hakkı Erman Ergincan, “Anneler HDP’ye fiilen kepenk indirtmiştir. Orası artık bir ruhtur ve tarihe kara leke olarak geçecektir” dedi.

Diyarbakır’daki ziyaretini tamamlayan TLB, deprem bölgesi olan Elazığ’a geçerek oradaki arama-kurtarma çalışmalarına katılacak.

Hakkı Erman Ergincan şu açıklamayı yaptı:

Bizler TLB olarak Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen liselilerle birlikte Diyarbakır Annelerini ziyarete geldik ve karnelerimizi onlara verdik.

Bildiğiniz gibi Eğitim-İş aldığı kararla vatansever 7 öğretmenimizi Diyarbakır Annelerini ziyaret ettiği ve teröre karşı durduğu gerekçesiyle ihraç etti. Biz de konuyla ilgili hemen açıklama yaparak öğretmenlerimizin yanında olduğumuzu ve annelerimizi ziyaret edeceğimizi belirtmiştik.

Bugün annelerimizi bir destek ziyaretinde bulunduk ve onların acılarını paylaştık. Eğitim-İş’i uyarıyoruz: Bu karardan geri dönün. Bu ihraç kararı hukuksuzdur. Kimsenin teröre karşı durması ve Diyarbakır Annelerine destek olması suç unsuru sayılamaz. Annelerin bu direnişi HDP’nin kepenklerini fiilen kapatmıştır. Artık orası bir cansız bedendir, ruhtur. Bundan sonra Türkiye’de terör olayları daha da azalacaktır. Onların ruhu tarihte kara leke olarak kalacaktır.

Ziyaretimiz aynı zamanda annelere umut da olmuştur. Onların acılarına ortak olduğumuzu, kendilerine destek olduğumuzu bir kez daha göstermiş olduk. Şimdi buradaki ziyaretimizi tamamlayıp Elazığ’daki deprem bölgesindeki arama-kurtarma çalışmalara katılacağız.

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler