Liseliler Dünya Futbolunu Konuştu.

Liseliler, son dönemde gündemi sıkça meşgul eden Avrupa Süper Ligini ve futboldaki mafyalaşma sistemini tartışmak için söyleşi gerçekleştirdi.

Liseliler Dünya Futbolunu Konuştu.

LİSELİLER DÜNYA FUTBOLUNU KONUŞTU

 

Liseliler “Dünya Futbolunda Neler Oluyor” söyleşisinde buluştu.

 

Liseliler, son dönemde gündemi sıkça meşgul eden Avrupa Süper Ligini ve futboldaki mafyalaşma sistemini tartışmak için söyleşi gerçekleştirdi. Ulusal Kanal Haber Programı Sunucusu Figen Civan, Milliyet Gazetesi Spor Yazarı Serdar Sarıdağ ve Aydınlık Gazetesi Spor Yazarı Semih Nişancı’yla beraber söyleşi gerçekleştiren liseliler; Avrupa Süper Ligi, futbolun tekelleştirilmeye çalışılması, E-spor’un alternatif bir dal olup olmadığı, küresel güçlerin spor üzerinden nasıl bir egemenlik kurma çabası içinde olduklarına dair pek çok konuda sorular sordular. TLB Ankara İl Yöneticisi İbrahim Çağrı Yıldız’ın yönettiği etkinlik, futbolun birçok noktasına ışık tuttu.

 

Futbolun Hollywood’unu Kurmaya Çalışacaklar

 

“Avrupa Süper Ligini kurma çabasının tekrar sürüp sürmeyeceğini düşünüyor musunuz?” diyerek Serdar Sarıdağ’a yönelttiği soruyu Sarıdağ; “Futbolun Hollywood’unu kurmaya çalışacaklar. Nasıl ki Hollywood da dünyayı 50-60 sene kültürel erozyona uğratmaya çalıştılarsa futbolu bu şekilde ele geçirmeye çalışacaklar. İlk girişim tepki ölçme girişimiydi, bu fikri gündemlerinde tutmaya devam edecekler.” diyerek cevap verdi.

Avrupa Süper Liginin Kurulması Kripto Paralar ile Alakalı Bir Yatırım

 

Liselilerden futbolun sermayesine ilişkin gelen soruları Figen Civan şu şekilde yanıtladı:

“Dünyada egemenlik kurma amacında olan herkesin aracı para. Siyasi mesajların temeli de para, sosyolojik olayların da… Son dönemde kripto para gündemde, kripto paraları futbol kulüpleri üzerinden meç ediyorlar. Bu kadar futbol kulübünün bu işe bulaşması ve bir lig kurulmasının arka planında kripto paralar ile alakalı bir yatırım olduğunu düşünüyorum.”

Avrupa Süper Ligi’nin kurulması UEFA’nın suçu

 

UEFA’nın futbolu tekelleştirmeye yönelik hamleleri üzerine sorulan soruyu Semih Nişancı şu şekilde yanıtladı:

“UEFA, Avrupa Süper Ligi girişiminin ortaya çıkmasında, bu girişime ortak olan kulüplerin cesaret almasının sebeplerinden birisi. UEFA büyük kulüplere futbolun paraya dayalı sistem haline dönmesiyle birlikte elini kolunu kaptırmış haldeydi. Bundan cesaret bulan büyük kulüpler bu girişimi organize ettiler.”

 

TGB ve TLB Üyelerinin Ufku Çok Açık

 

Etkinliğin son bölümünde liseliler bütün konuklara; Türkiye’ye yöneltilen soykırım suçlamasıyla alakalı gençliğe vermek istediği mesajı sordular.

Serdar Sarıdağ “ TGB’li, TLB’li gençler bilinç düzeyi çok yüksek, siyaseti okuyabilen ve önü çok açık gençler. Ülkelerinin menfaatlerine uygun her şeyi yaptıklarını görüyoruz.” diyerek etkinlik için teşekkür etti.

 

Sözde Ermeni Soykırımı Yalanı

Semih Nişancı ve Figen Civan ise Türkiye’nin emperyalizm tarafından ambargo altına alınmaya çalışıldığını, sözde Ermeni Soykırımı suçlamasının olmadığına dair elimizde AİHM kararı olduğunu eklediler. Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek’in İsviçre ile olan davasına vurgu yapan konuklar, bu davanın somut bir durum olduğunu ve kararın daha fazla kullanılması gerektiğini vurguladılar.

Liselilerin ilgi gösterdiği etkinliğinin sonunda TLB Ankara İl Yöneticisi İbrahim Çağrı Yıldız, tüm katılımcıları TLB’ye üye olmaya davet etti. Liseliler çeşitli sanatçı, sporcu, siyasetçi ve bilim insanlarıyla söyleşi etkinliklerini sürdüreceklerini belirttiler.

Tarih:
Diğer Haberler