Liseliler Dünyayı Tartışıyor

Türkiye Liseliler Birliği, her akşam 21.00’de bir araya gelerek, Türkiye ve dünya gündemini tartışıyor.

Liseliler Dünyayı Tartışıyor

Türkiye Liseliler Birliği, her akşam 21.00’de bir araya gelerek, Türkiye ve dünya gündemini tartışıyor. Türkiye’nin ve insanlığın sorunlarını ve çözümlerini masaya yatıran liseliler; Mavi Vatan’daki gelişmelerden ekonomik sorunlara, eğitim sisteminden gençliğin sorunlarına, Kıbrıs’tan Filistin’e, siyasetten spor ve sanat camiasındaki gelişmelere her şeyi tartışıyorlar. Birbirlerinden öğreniyorlar ve birbirlerine öğretiyorlar.

 

Koronavirüs nedeniyle sebebiyle yüz yüze gerçekleştirilemeyen etkinliklerin açığını kapatan liseliler, tartışmalar ışığında çalışmalarını derinleştirmek için birbirlerine kitap, film ve makaleler öneriyorlar.

 

Buluşmaların tam kapanma süresince devam edeceğini belirten Türkiye Liseliler Birliği Genel Başkanı Furkan Kaplan şunları aktardı:

 

“Zamanımızı ve enerjimizi doğru kullanabilmek, Türkiye gündeminden uzak kalmamak, paslanmak bir yana kendimizi bilemek için etkinlikler düzenliyoruz. Bir nebze de olsa arkadaşlarımızla hasret gideriyoruz. Buluşmalarımız ve tartışmalarımız donuk ve didaktik bir atmosferde değil, sıcak, samimi ve arkadaşça bir üslupla gerçekleşiyor.

 

Okullardaki öğretmen merkezli ezberci ve soğuk yaklaşıma karşı kolektif tartışma ve öğrenme modelini TLB okulunda hayata geçiriyoruz. Köy Enstitüleri’nde amfilerde gerçekleşen Pazar buluşmaları gibi. Orada da okulun, ülkenin ve dünyanın meseleleri tartışılıyordu. Öğrenci okulun “yük”ü değil, yöneticisi ve başat öznesiydi. TLB de herkesin birbirinden öğrendiği bir mücadele okulu.

 

Bu tartışmalara birçok ilden arkadaşlarımız dahil oluyor, yeni arkadaşlar kazanıyoruz. Her gün gündemden çıkarttığımız işlerin ardından önümüzdeki dönemi planlıyoruz. Her şartta mücadele şiarını işletiyoruz. Düşman tatil yapmıyor, öyleyse bizim de bir an olsun durma lüksümüz yok.”

Tarih:
Diğer Haberler