TLB Genel Başkanı Barış Dikmen: Gençlik uyuşturucuya set çekiyor

TLB, yaklaşık 1 ay süren hummalı çalışmanın ardından Kızıltepe Spor Lisesi öğrencileri için topladığı spor malzemelerini Mardin’e ulaştırdı.

TLB Genel Başkanı Barış Dikmen: Gençlik uyuşturucuya set çekiyor

TÜRK gençliğinin sorunlarının olduğu her yere çözümü de götüren Türkiye Liseliler Birliği (TLB), Mardin’de bulunan Kızıltepe Spor Lisesi için düzenlediği spor malzemeleri imecesini büyük bir titizlikle tamamladı. “Uyuşturucuya karşı harekete geçiyoruz!” sloganı ile 1 aylık çalışmanın ardından toplanan malzemeler, 23 Mart’ta Mardin’e ulaştırıldı.

Kızıltepe’ye giden TLB Genel Başkanı Barış Dikmen ve TLB’li gençler, Kızıltepe Spor Lisesi öğrencileri ile güzel yarınlar uğrunda tek yürek haline geldi, kötü alışkanlıklara karşı mücadelenin kararlılığını büyüttü.

TLB Genel Başkanı Barış Dikmen ile imecenin tüm ayrıntılarını, Kızıltepe’deki atmosferi ve Spor Liselerinin durumunu Aydınlık Gazetesi Spor Servisi Şefi Semih Nişancı ile konuştu.

 

FUTBOLDAN SATRANCA, BADMİNTONDAN ATLETİZME…

  • TLB, bir süredir devam eden “Uyuşturucuya karşı harekete geçiyoruz!” ana fikirli spor malzemesi imecesini başarıyla tamamladı. Kızıltepe Spor Lisesi’ne teslim edilen spor malzemelerinin çeşitlerinden bahseder misiniz?

Öncelikle Aydınlık Gazetesine ve Türk milletine sizin aracılığınızla tekrar teşekkür ediyoruz. Okulumuzun ihtiyacı olan malzemeleri karşıladığımızı mutlulukla belirtmek istiyorum. Mardin Spor Lisesi, futbol, voleybol, hentbol, badminton, basketbol, atletizm ve satranç gibi alanlarda faaliyet gösteren bir okul. Haliyle bu branşlarda kullanılmak üzere malzemelere ihtiyaç duyuyor. Biz de başta bu malzemeleri tamamlamak için kolları sıvadık ve ihtiyaç duyulan malzemeleri temin ettik. Kafile eşofmanları, antrenman tişörtleri, futbol, voleybol, basketbol, hentbol topları, maçlarda giyecekleri formaları ve satranç takımı gibi ihtiyaçları giderdik.

  • Siz, Mardin’e giderek öğrencilerle bir araya geldiniz. Öğrencilerle konuşup onların mutluluğunu gözlemleme imkanınız da oldu ki o coşku fotoğraflara da yansıyor. Oradaki atmosfere, öğrencilerin yaklaşımına dair ayrıntıları aktarır mısınız?

Biz oraya liseli arkadaşlarımızla gittik. Heyetimizde Edirne’den Ankara’ya, Antalya’dan Eskişehir’e TLB’yi temsilen arkadaşlarımız vardı. Bunu özellikle planladık. Ülkemizin belirli yerlerinden gelen üyelerimizin, Mardin’de bulunan arkadaşlarla tanışması çok özel anların yaşanmasını sağladı. Çünkü biz Mardin’e sadece malzemelerimizi taşımadık. Arkadaşlarımıza umudu, mücadeleyi, kararlılığı ve geleceğe olan özlemlerimizi taşıdık. Okula girdiğimizde sanki dışarıdan gelen birileri değil de yıllardır tanışan arkadaşlar, dostlar gibiydik. Okullarında yaptıkları çalışmalar ve hazırlıklar hakkında konuştuk. Biz de verdiğimiz mücadeleleri aktardık ve tamamen liseli arkadaşlarımızın yazmış olduğu TaLeBe dergilerimizi verdik.

‘SPOR LİSELERİNİN İHTİYAÇLARI TESPİT EDİLMELİ’

  • Spor, kültürel etkinlikler, sanat faaliyetleri… Bunların hepsi gençliğin kötü alışkanlıklardan uzaklaşması anlamına da geliyor. Spor Liselerine dönük devlet politikası nasıl olmalı? 

Dünya genelinde gençliğe çizilen Z Kuşağı safsataları gençliği milletinden kopartıyor. Kültürüne, kendisine, cinsiyetine, devletine ve milletine yabancılaştırıyor. Sunduğu özgürlüklerse düzen tanımazlık, halk düşmanlığı ve madde kullanımına özendirme. Tüm bunların amacı da gençlerin fikirsiz ve işlevsiz kalmasını sağlamak. Çünkü bir ülkeyi yıkmanın ve yıpratmanın koşulu gençliği kontrol altına almaktan geçiyor. O yüzden biz de buna karşı gençliği spora, sanata, bilime ve kültürüne sahip çıkmaya sevk ediyoruz. 

Devletimizin bu konuda olumlu yönde çalışmaları var ama yeterli değil. Spor Liselerinin artırılması gençliğin kötü alışkanlıklarından uzaklaşmasını sağlıyor ama sadece Spor Liselerini açmak yetmiyor. Bu liselerin düzenli olarak ihtiyaçlarını tespit edip gidermek gerekiyor. Bu bölgelerde kültürel faaliyetlere ulaşılabilirliği kolaylaştırmak gerekiyor. Özellikle Doğu bölgemizde bulunan liselerimizin olanakları hala yeterli değil. Çok fazla ihtiyaçları var. Bize düzenli olarak okullarımızdan, öğretmenlerimizden ve liseli arkadaşlarımızdan çok fazla malzeme talebi geliyor. Çoğu lise kendi olanakları kadar öğrencilerin başarılı bir eğitim görmesi için çaba veriyor. Devletimiz, eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’in mücadelesini benimsemeli, “Vatanın dağlarında, bayırlarında, kırlarında hatta en ücra yerlerinde kendi başına açıp solan çiçek bırakmamayı” şiar edinmeli. 

KARAMSARLIĞA GEÇİT YOK!

  • Türkiye’nin birlik ve beraberliğini bir kez daha perçinleyen bu imecenin ardından Türk gençliğine, TLB üyelerine ve gönüllülerine seslenmenizi rica ediyorum.

Ülkemizin belli başlı sorunları var, bunun farkındayız. Ama bu durum bizi karamsarlığa itmiyor. Çünkü toplumun sorunlarıyla ilgilenen kişiler kendi sorunlarını unuturlar. Ülkemizin yaralarını saranlar kendi yaralarını da tedavi etmiş olurlar. Milletimizin dertlerine ortak olanların dertleri kalmaz. 

Biz Türkiye’nin birliğinden, tarihsel birikiminden ve cumhuriyet devrimlerinin yaratmış olduğu büyük mirastan güç alıyoruz. O yüzden Türkiye Liseliler Birliği ülkemizin tek liseli teşkilatı ve liselilerin buluşma adresi. Bu yüzden boyumuzdan büyük işlere girişiyoruz ve sorunları çözme iradesini gösteriyoruz. Girdiğimiz her işin altından başarıyla kalkıyoruz. 

Uyuşturucuya Karşı Harekete Geç kampanyamıza destek veren vatandaşlarımıza, harçlıklarından artırarak arkadaşlarının malzeme ihtiyaçlarını gideren liseli arkadaşlarımıza, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Türkiye Satranç Federasyonuna, Muratpaşa Belediyesine, Gençlerbirliği Spor Kulübüne, Altay Spor Kulübünden Eren Kürekçiler hocamıza, Aydınlık Gazetesi yazarı Savaş Eskigülek’e ve kampanyanın başından beri bizi yalnız bırakmayan siz değerli Semih Bey’e çok teşekkür ediyoruz.

Türkiye Liseliler Birliği görevinin başında, Türkiye’nin geleceği emin ellerde!

Tarih:
Diğer Haberler