TLB Giresun Türkiye'de Rap'i Konuştu

Giresun İl Örgütü, TaLeBe dergisinin 19. sayısının ışığında Türkiye'deki Rap'i değerlendirdi.

TLB Giresun Türkiye'de Rap'i Konuştu

Türkiye Liseliler Birliği Giresun üyeleri, son yıllarda yükselişte olan Rap müziğini tartıştı. Rap müziğinin çıkışı, Türkiye’de ilk yükseliş gösterdiği zamanlar ve günümüzdeki sorunları enine boyuna tartıştılar.

Türkiye’de ilk yükseliş ve sonrasındaki dönemde tıpkı dünyada olduğu gibi sorunlar ve halkın ortak dertlerini işleyerek başladı. ABD’nin Irak’ı işgal etmesine karşı gelen rap parçalardan teröre karşı yapılan parçalara kadar pek çok toplumsal konuda tavır belirten Türkçe Rap müziğinin bugün bu konumdan uzaklaştığı konuşuldu. Bugün Rap'in bu durumu düzeltmek gerektiğini vurgulandı. Günümüzde rap müzikte alkol, uyuşturucu ve cinselliğin ön plana çıktığı, insanları bu yönde etkilemeye çalıştıkları anlatıldı. Buna karşı topyekûn mücadele edilmesi gerektiği konuşuldu.

Giresunlu vatansever liseliler yıllardır uyuşturucu, alkol vb. toplumu çürüten konulara karşı mücadele eden TLB'ye davet edildi. Rap müziğini yozlaştıran emperyalizme karşı tüm liselilerin TLB'ye üye olması çağrısında bulunuldu.

talebe.org

 

Tarih:
Diğer Haberler