TLB Yaz Kampı Başlıyor

Türkiye’nin dört bir yanından liselilerin bir araya geleceği Türkiye Liseliler Birliği (TLB) yaz kampı 27 Temmuz'da Milas'ta başlıyor.

TLB Yaz Kampı Başlıyor

Türkiye Liseliler Birliği (TLB) Yaz Kampı başlıyor. Türkiye’nin 81 ilinden kampa katılacak vatansever ve Atatürkçü liseliler olarak , 27 Temmuz-2 Ağustos'ta Muğla Milas'ta buluşuyoruz.

TLB yaz kamplarında sabah sporuyla güne zinde başlıyoruz. Kendi hazırladığımız kahvaltı sofralarında buluşuyoruz. Takım çalışmalarıyla paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma duygularımızı pekiştiriyoruz. Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri tartışarak sorunlara çözüm önerileri geliştiriyoruz. Atölye faaliyetleriyle yeteneklerimizi keşfedecek. Voleyboldan futbola, masa tenisinden satranca çeşitli spor turnuvalarının olacağı bu kampta rekabetin yanında her maçın kazananı ‘dostluk’ olacak. Kamp sonrası liselerde vatanseverlik rüzgarını daha da fazla estirecek.

Yaz kamplarını değerlendiren TLB Genel Başkanı Furkan Kaplan: “Yaz kamplarımızda, kurmak istediğimiz dünyayı 5 günlüğüne deneyimliyoruz. “Yarin yanağından gayrı her şeyde ve her yerde hep beraber…” Gençlik bu kamplarda, Atatürk, vatan, millet ve insan sevgisiyle “somut” olarak buluşuyor. Liselileri kampa davet eden Kaplan: "Sistem, arkadaşlarımızın omuzlarına basarak köşe dönmeciliği öğretirken yaz kamplarımızda “geride arkadaş bırakmayarak” yarışmalar düzenliyoruz. Bu kampta düşenin dostu olmayan kaybediyor. Yatağını annesi toplayan, okul işlerini babası gören arkadaşlarımız bu kampta patates soyuyor, bulaşık yıkıyor, lavaboları temizliyor, kamp alanının güvenliği için gece nöbeti tutuyor. Yanlışa gözlerimizi kapatıp geçmek yerine müdahale ettiğimiz bir kamp kültürü hakim. Yunus Emre’nin dediği gibi “Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim, sevilelim, dünya kimseye kalmaz”. Erdemlerin damıtıldığı bu dörtlük kampımıza en güzel çağrıdır. Tüm arkadaşlarımızı kampımıza bekliyoruz” dedi."

Tarih:
Diğer Haberler