Türkiye Bu Provokasyonlara Gelmez!

FOX TV'nin alışkanlığı "yanlışlık", cami provokasyonları ve Furkan Vakfı Tarikatının namaz kışkırtması... Bu provokasyonlar tesadüf değil.

Türkiye Bu Provokasyonlara Gelmez!

Günlerdir Türkiye'de özellikle sosyal medya üzerinden yükseltilen provokasyonların ardı arkası kesilmiyor. Fox Tv, Furkan Vakfı Tarikatı, camilerden ezan okunması derken her gün yeni bir provokasyona uyanıyoruz.

Peki kaçının altı dolu? Kaçı gerçek, kaçı yalan? 

Provokasyon İçinde Provokasyon

Fox Tv'den başlayalım. "Camiler 12 Haziran'da açılıyor" başlığı altında Sağlık Bakanı'nın "sürece göre karar vereceğiz, hastalığın seyrine bakacağız "demesiyle, Diyanet İşleri Bakanlığı'nın "12 Haziran'da camiler açılacak" açıklamalarını birbirine zıt gösteriyor. Türkiye'nin iki bakanlığı arasına açıkça fitne sokmaya çalışıyorlar. Fox Tv, sürece bakıldığını ve organize şekilde iki bakanlığın karar vermiş olma ihtimalini hiç düşünmezken provokasyon içinde provokasyon yapıyor. Cami görselini Türkiye'de olmayan Saraybosna Gazi Hüsrev Camii'nden seçiyorlar.

 

Tweet Atmak Bedava

Fox Tv provokasyonu sonrası "doğru bilgi kaynakları, hakikat bekçileri, teyitçi kuşlar" harekete geçtiler. Hiç düşünmeden, görseli arama motorlarında dahi aramadan, YouTube'da balıklama atlama videosu izleyip Twitter'a giren bu kullanıcılar onlarca twit attılar. Hepsinin de mumu yatsıya kadar yandı. En son görselde fotoğrafın gerçek kaynağı vardır.

Tweet Yarışı

1/3
2/3
3/3

Camiilerden Çav Bella

Geçtiğimiz günlerde İzmir'de bir kaç camiiden Çav Bella ve ertesi gün de Selda Bağcan'ın bir türküsü çaldı. Provokatörlerin halkın bütün kesimlerini birbirlerine düşürme ve çatışma ortamı yaratma hayalleri çok kısa sürede suya düştü. Provokasyonu sahiplenen çıkmadığı gibi sorumluluları ve propaganda yapan isimler gözaltına alındı. Türkiye'de din, dil, ırk üzerinden bölücülük yapılamayacağını hala anlamamış olan bu "FETÖvari" hareketler cezasız kalmadı. Bu duruma en çok sevinen Banu Özdemir tutuklandı.

"Her Tarikata Bir Camii İstiyoruz"

Son bir hafta içinde yaşanan ve itibar edilmeyen son provokasyon da Furkan Vakfı Tarikatı Lideri Alparslan Kuytul'dan geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tarikatlar raporunda 'FETÖ’yü savunan' bir grup olarak tanımlanan tarikat, teravih namazı kılma bahanesiyle tüm sosyal mesafe önlemlerini ihlal etti. Polisin uyarılarını da dinlemeyen tarikat üyeleri, dağılmamakta direndi. Emniyet güçlerimiz de gruba müdahale ederek sosyal mesafe kuralını bozdukları için ceza kesti.

Fakat "Furkancılar"ın provokasyonları bitmiyor. Sözde liderleri Alparslan Kuytul, 15 Mayıs günü yaptığı programda yasaklara karşı bayramlaşma yapacaklarını söylüyor. Emniyet güçlerimizin gereken cevabı vereceğinden eminiz.

"Namaz Kılmaz İstiyorlar"

Bu başlık altında "Furkancılara" sahip çıkan sözde haber sitelerini yazmazsak olmazdı. Başı Oda Tv çekiyor. Onlar için yaşanan olay "Namaz kılmak istiyoruz” diyen Furkancılara biber gazlı müdahale"den ibaret. 

Bir diğer hesap "SolcuGazete" hesabı. Onlar da yapılan müdahaleyi "Açık havada, toplu şekilde (sosyal mesafe kurallarına uyarak) namaz kılmak isteyen Furkan Gönüllüleri’ne polis müdahale etti." şeklinde görüyorlar. Mevzubahis polis, millet düşmanlığı olunca solcugazete hesabı tarikatlarla kol kola. Solculuk ile cemaat-tarikat savunma arasındaki çizgiyi bizlere açıklamaları için bekliyoruz.

HDP Milletvekili Tarikat Kalkanı

"Furkancılara" yapılan doğru müdahaleden rahatsız olan bir başka isim de HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu. O da Furkan Vakfı Tarikatı'nın yaptığı provokasyonları "Polis şiddeti" olarak görüyor ve "Özgürlük" istiyor. Gergerlioğlu'nun tarikatlara özgürlük arayışı süredursun, devletimiz ne tarikatlara ne de PKK'nın siyasi kolu HDP'ye geçit vermeyecek.

FETÖ'cüler Mutlu

Alparslan Kuytul'un "Türkiye yasaklar ülkesi, namaz yasak, bayram yasak" tweet'ini beğenenler de gözlerden kaçmıyor. Firari FETÖ'cü, eski futbolcu Hakan Şükür, FETÖ dahil tüm tarikat ve cemaatlerin büyük destekçisi!

talebe.org olarak açıklıyoruz:

  • Fox Tv,
  • Twitter canavarları,
  • Camii provokasyoncuları,
  • "Furkancılar"

Türkiye'nin harcı sağlamdır, Türk milleti et ile tırnak gibidir. Bu provokosyonlar bu harcadır, milletin birliğinedir. Bir taraftan muhafazakarları, bir taraftan "laik" Fox Tv izleyicisini, bir taraftan da sosyal medya kullanıcılarını hedef alan bu provokatörlerin kışkırtmaları boşa çıkacak.

 

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler