Yarının Olimpiyat şampiyonları Mardin'den çıkacak!

TLB, Mardin’deki Kızıltepe Spor Lisesi için spor malzemesi imecesi başlattı. Barış Dikmen dayanışmanın ayrıntılarını Aydınlık’a anlattı.

Yarının Olimpiyat şampiyonları Mardin'den çıkacak!

TLB, Mardin’deki Kızıltepe Spor Lisesi için spor malzemesi imecesi başlattı. Dayanışmanın ayrıntılarını Aydınlık’a anlatan TLB Genel Başkanı Barış Dikmen, Mardinli gençlerin spora büyük bir tutkuyla bağlı olduğunu, gelecekte Olimpiyat şampiyonlarının Mardin’den çıkacağını söyledi.

Ülkemizin dört bir yanında lisanslı sporcu sayısı günden güne artıyor. Altyapı ve tesisleşme ivme kazandı, Olimpik branşlardaki başarılardan da anlaşılacağı üzere yapılan atılım meyvelerini veriyor. Bununla birlikte, Türkiye’de spor altyapısı konusunda dört dörtlük bir sistemin inşa edilebildiğini söylemek henüz mümkün değil. Potansiyel büyük ama özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizde imkanlar hala kısıtlı.

Türkiye Liseliler Birliği (TLB), “Zeki, çevik ve ahlaklı gençlik için uyuşturucuya karşı harekete geç” sloganı ile Kızıltepe Spor Lisesi’nin eksiklerini giderme kararı aldı. Mardin’e kardeşlik ve yardım eli uzatan TLB’nin genel başkanı Barış Dikmen ile spor malzemeleri imecesinin ayrıntılarını konuştuk.

SPORUN DÖNÜŞTÜREN GÜCÜ

Semih Nişancı: Türkiye Liseliler Birliği, imecelerine bir yenisini ekliyor. Bu kez Kızıltepe Spor Lisesi için kolları sıvadınız. Bu ihtiyaç nasıl doğdu, kampanyanın ana hatlarından bahseder misiniz?

Mardin Kızıltepe Spor Kulübü için dört ay önce bir yardım kampanyası düzenlemiştik. Kulübün başkanıyla, hocalarımızla görüştük ve takımın ilerlemesi için belli başlı malzemelere ihtiyaç olduğunu bildirdiler. Bize, Mardin halkının sporla buluşmasının öneminden de bahsettiler. Hemen işe koyulduk. Aydınlık Gazetesinin sayfalarından çağrılar yaptık. Damlaya damlaya göl olur dedik. Ve en son spor malzemelerini iletmek için Mardin Kızıltepe’ye gittik. Kulübe gittiğimizde Mardin Spor Lisesi’nin müdür yardımcısı ile görüştük. Bize şunu söyledi: “En büyük amacımız bu okuldan sporcular yetiştirmek. Bu sporcular sayesinde ülkemizin bayrağını en başarılı şekilde temsil etmek. Doğu ve Güneydoğu’nun terörle değil sporla anılmasını istiyoruz. Buranın gençleri, öğrencileri PKK’ya alet olmasın. Hayalleri olsun, hayallerinin peşinden koşsun, PKK’nın ve uyuşturucunun peşinden koşmasınlar.”

Gerçekten çok net bir şekilde söyleyebiliriz ki, sporla uğraşan insanlar uyuşturucudan uzaklaşıyor. Bu taleplerin bize gelmesinin sebebi de “TLB sorunları çözer” kabulü ile alakalı. Biz de bu talepleri yerine getirebilmek için elimizden geleni büyük bir mutlulukla yapıyoruz. Gücümüzü milletimizden alıyoruz.

GİDERİLMESİ GEREKEN İHTİYAÇLAR

Semih NişancıHangi spor branşları için spor malzemesi topluyorsunuz? En önemli ihtiyaçlar neler?

Mardin Spor Lisesi’nde hentboldan voleybola, futboldan tenise kadar farklı branşlar var. Ek olarak satranç da var. Bu branşlarda spor malzemeleri topluyoruz. Çalışmaya başladıktan sonra da TLB’ye gönül veren hem liseli arkadaşlarımız hem de gönüllü vatandaşlarımız bu kampanyayı büyük bir coşkuyla karşıladı.

Kafile eşofmanı, spor lisesine uygun 100 kapüşonlu ceket ve taşınabilir tenis kortu en önemli ihtiyaçlar. Kampanyamız şubat ayının sonuna dek devam edecek. Mart ayının başında ise Ankara’dan hareket ederek Mardin’e gideceğiz. Liseli arkadaşlarımızla birlikte gideceğiz, Edirne’den Balıkesir’e, Trabzon’dan Adana’ya Türkiye’nin dört bir yanından temsilcilerle beraber… Edirne’deki arkadaşımız gidecek ve orayı kendi gözleriyle görecek. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başarılı mücadelesini ve oradaki özgürlüğü görmüş olacak. Kardeşleriyle kucaklaşacak.

‘ÜLKEYE FAYDALI OLMAK İÇİN HEYECAN DUYUYORLAR’

Mardin’e Kızıltepe Spor Kulübü için daha önce gittiğinizi söylediniz. Mardin’deki gençlerin spora ilgisini anlatmanızı istesem… Oradaki fotoğrafı bize aktarır mısınız?
Açık söyleyeyim. Şu an, bildiğiniz gibi, Çin’de devam eden Kış Olimpiyatları var. Bundan sonraki Olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil edecek gençler Mardin’den yetişecek. Spor onlar için bir tutku. Çok yetenekliler. “Ne yaparsın okul dışında vaktini nasıl değerlendiriyorsun” diye sordum bir arkadaşımıza. “Top oynarım.” diye yanıt verdi. Top oynamak hem eğlence aracı hem kendini gerçekleştirdiği yer. Bir şeyler başarmak, ülkemize faydalı olmak için büyük heyecan duyuyorlar. Arkadaşlarımıza o imkanları sunduğumuzda onlar önümüzdeki yıllarda Olimpiyatlarda ülkemize madalyalar, şampiyonluklar getirecek.

Spor alanında başarılı kadınlar, oradaki kız çocuklarına da ilham kaynağı oluyor. Örneğin, orada bir voleybol takımı kuruluyor. Bu voleybol takımının iskeletini de kız oyuncular oluşturuyor. Bu da çok önemli. Sadece voleybol değil her branşta başarılı sporcular yetişiyor.

‘PAYLAŞMA KÜLTÜRÜNÜ YERLEŞTİRİYORUZ’

Semih Nişancı:Türkiye, terörü ezdikçe bölge huzur buluyor, hayat canlanıyor. Türk gençliğine yeni dönemde büyük işler düşecek. TLB bu süreçte önüne hangi görevleri koyuyor, gençliğe mesajı nedir?

TLB, ülkesinde yaşanan olaylara karşı duyarlı ve sorumlu bir örgüt. Lisede teşkilatlanmak Atatürk’ün mirası. Mustafa Kemal Atatürk, lise sıralarında dergi çıkararak ilk küçük teşkilatını kurmuştu. TLB, bu mirasın devamcısıdır. Devrimci Liseliler Birliği’nden tutun da, İttihat ve Terakki’ye kadar… Sırtımızı Türkiye’nin milli değerlerine ve devrimci geleneğine yaslıyoruz. Liseli mücadelesinin ateşleyicisi bir an hep hatrımızdadır: Mustafa Kemal Atatürk lise yatakhanesinde Namık Kemal’in Hürriyet Kasidesi’nden şu bölümünü okuyor. “Felek her türlü esbâb-ı cefasın toplasın gelsin / Dönersem kahbeyim millet yolunda bir azîmetten.” Kendini insanlığa adayan liseli hayatının sonuna kadar milletine ve vatanına bağlılığıyla bu yoldan dönmez.

İşte biz bu geleneğe sahip bir teşkilatız. Kurtuluş Savaşı mücadelelerinin, onbeşlilerin geleneğini, ruhunu taşıyoruz. Bu geleneği günümüzde de uyguluyoruz. Nasıl uyguluyoruz, şöyle ki: Anti-emperyalist mücadelenin bayrağını taşıyoruz. Bireyciliğe karşı paylaşmayı ve insancıllığı büyütüyoruz. Bu imeceyle de bir paylaşma kültürünü geliştiriyor, karşılıksız vermenin mutluluğunu her gün yeniden yaşıyoruz.

İLK GÖREV: İNSAN SEVGİSİ

Okuyoruz, kendimizi geliştiriyoruz, tartışıyoruz, bu tartışmaları yazılı hale getiriyoruz ve kamuoyuna duyuruyoruz. Arkadaşlarımızın yeteneklerini keşfetmelerini sağlıyoruz. 2011’de TLB’ye katıldığımda ilk öğretilen insan sevgisi ve milli değerlere bağlılıktı. TLB insanlık için mücadele eden bir oluşum. Bu insanlık mücadelesini tehdit eden bazı kuvvetler var. ABD emperyalizmi, Türkiye’nin en büyük düşmanı. Emperyalizme hizmet eden kuvvetleri çok iyi biliyoruz. Terör örgütü PKK/HDP ve FETÖ, Türkiye’yi içeriden kışkırtan bozguncu muhalefet partileri... TLB işte buna karşı da mücadele ediyor.

Bugün yaratılan sahte bir Atatürkçülük var. Atatürk’ü sadece resimlerde, panolarda gösteriyorlar. Heykellerine sarılıyorlar ama PKK/HDP’ye dost diyorlar. Atatürk’ü rakı masalarında anmayı Atatürkçülük diye anlatıyorlar. Atatürk bugün cephede savaşıyor. Atatürk, terörü ezen, sınırlarımızı ve Mavi Vatanımızı koruyan Mehmetçiğin mücadelesinde hayat buluyor. Atatürkçülük emperyalizmle mücadeledir. Atatürk bugün TGB’nin ve TLB’nin mücadelesindedir.

‘TLB’Lİ OLMAK BİRİN İÇİNDEKİ BİN OLMAKTIR’

TLB Genel Başkan Yardımcısı Kıymet Yıldarı: Cumhuriyetin ilk yıllarına bakalım, Mustafa Kemal bir ulus yaratmak için çalışıyor. Türkiye’nin dört bir yanından fabrikaların bacaları tütüyor. Eğitim yaygınlaşıyor. Bir millet doğuyor ve Türk Milleti ayağa kalkıyor. Aslında bizim birliğimizin amacı da bu. Birlik kelimesi çok basit gibi duruyor ama bir olmak, birin içindeki binleri görebilmek demektir. TLB’li olmak birin içindeki bin olmaktır.

Aydın, Nazilli’deki arkadaşlarımız bugün Mardin Kızıltepe’deki arkadaşlarımızın futbol topu ihtiyacını karşılıyor. Bu sadece maddi bir durum değil, aynı zamanda Aydın’daki arkadaşlarımız Mardin’e “biriz” demiş oluyor. Bu imeceye sadece ihtiyaçları giderme açısından bakmamak gerekir. Türkiye’nin dört bir yanındaki liseliler Mardin’e kardeşlik eli uzatıyor. Birin içindeki binlerce arkadaşını görüyor. Yüreklerin birliğine, mücadelemizin birliğine bir de Türkiye Liseliler Birliği’ni ekliyor.

 

Tarih:
Diğer Haberler