Soysuz Terör; Soylu Süleyman

Görüyoruz ki terörle mücadelede Türkiye kararlı ve başarılıdır. Hatta eminiz terör örgütlerinin son üyesine kadar mücadele devam edecektir.

Soysuz Terör; Soylu Süleyman

YAZAR

Bilindiği üzere, geçtiğimiz hafta gece saatlerinde Türkiye, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifası ile çalkalandı. Ardından halkın büyük desteği ile istifası kabul edilmedi ve görevine döndü. İstifadan rahatsız olan ve kabullenmeyen halkın büyük kesimi sosyal medya üzerinden Soylu’ya desteklerini iletirken, bir avuç “muhalif” ise bu karara sevindi, destekledi.

Peki kimdir Süleyman Soylu?

Aslen Trabzonlu olan Soylu ilk gençliğinden itibaren siyaset yapmış ve milli duruşuyla ön plana çıkmıştır. Demokrat Parti'de 2 yıl Genel Başkanlık yaptıktan sonra 2012 yılında Ak Parti'ye geçmiş, milletvekilliği yapmış ve 15 Temmuz Amerikancı Fetullahçı darbe girişiminden sonra İçişleri Bakanı olmuştur.

Türkiye'de hepimizin de bildiği üzere PKK, IŞİD, DHKP-C gibi terör örgütleri Atatürk Havalimanı, Güvenpark, İstiklal Caddesi'nde olan bombalı saldırılarla, kırsalda, üniversitelerde ve devletin çeşitli kademelerinde emperyalizmi hakim kılmak için çalışıyordu. Emperyalizm, en büyük kozunu ise 15 Temmuz 2016'da hain darbe girişimi ile göstermişti. Ordu ve millet işbirliği ile bastırılan darbe girişiminden sonra Türkiye terörle mücadelede gaza basmış ve terörün kökünü kazımak için kararlı olduğunu göstermiştir. Süleyman Soylu da bu dönemde göreve gelmiş ve mücadelenin önderlerinden olmuştur.

Türkiye büyük bedeller ödediği bu süreçte terörün kökünü kazıma noktasına geldi. Üniversitelerde terör örgütlerinin kırıntıları temizlendi ve temizleniyor. Artık üniversiteler terör örgütlerinin yuvalanma mekanları değil eğitim yuvalarıdır. Terör örgütü PKK'nın Türkiye'de sadece 500 üyesi kaldığı açıklanıyor. DHKP-C şarkıcıların ölüm oruçlarına sığınıyor, çaresizlik içinde debeleniyor. FETÖ Amerika'da lobi faaliyeti yapmanın ötesine geçemiyor.

Süleyman Soylu da bu mücadeleyi sırtlayanlardan olmuştur.  Ayrıca uyuşturucu ve ticareti ile mücadeleyi çok önemsemiş ve göz ardı edilmemesini vurgulamıştır. Bu konuyu verdiği bir demeç:

"Okul önlerinden uluslararası sularda Libya açıklarına kadar, emniyet, jandarma, sahil güvenlik, sizler, hep birlikte, uyuşturucu kokusu aldığımız her noktaya müdahale ettik.”

Görüyoruz ki terörle mücadelede Türkiye kararlı ve başarılıdır. Hatta eminiz terör örgütlerinin son üyesine kadar mücadele devam edecektir.

Olağanüstü Süreç

Koronavirüs salgınıyla birlikte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle olduğu gibi bu görünmeyen düşmanla da mücadele de büyük bir azim ve kararlılık gösteriyor. Sağlık Bakanlığı ile birçok alanda ortak çalışmalar sürdürülüyor. Valiliklerimiz, Kaymakamlıklarımız, Polisimiz ve Jandarma kuvvetlerimiz halkımızın bütün ihtiyaçlarına koşuyor, evde kalmamız gereken bu süreçte sokaklarda güvenliğimizi sağlamaya devam ediyorlar.

Bütün bu mücadelede Süleyman Soylu bakanımızın etkisini görmek elzemdir. Peki Soylu’nun istifasına kimle, neden seviniyor? Türkiye İşçi Partisi[1], Ahmet Şık[2], Barış Atay[3], Özgür Politika[4] vb.

Peki kim bunlar? Kaçak FETÖ mensupları, terör örgütlerinin bir numaralı “gazeteleri” ve sözde gazetecileri ve bozgunculuğu görev edinenler sevinç çığlığı atmaktan kendilerini alamadılar.

Elbette istifaya sevinen hatalı vatandaşlarımız da vardır. Onları tenzih ediyoruz. Fakat gördüğümüz üzere terör örgütleri bu kararı duyunca sevinçten kendilerini kaybetmiş, salyalar saçarak kutlama yapmışlardır. Kutlama sebepleri ise kendilerinin biraz gün yüzü görmelerini ve terörle mücadelenin yavaşlayacağını ummalarıdır. Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanlığı’nı destekliyor ve başarılı buluyoruz. Bugüne kadar her zaman cesur, kararlı adımlar atmıştır. Bundan sonra gelecek İçişleri Bakanları da Soylu’nun çizgisinden devam edecektir. Elbette bu sözde muhalif, özde vatan düşmanları umdukları bulamadıkları gibi Süleyman Soylu da görevine dönmüştür.

Bu süreçte Bakanlar görevinden ayrılabilir, fakat pazar gecesi bize gösterdi ki terör örgütleri çaresizlik denizi içinde yüzüyor ve orada yavaş yavaş boğuluyorlar. Polisimizin, Askerimizin, Vatansever Bakanlarımızın sonuna kadar yanında, emperyalist teröre karşı mücadelede Türk gençliği olarak vatan savunmasında en öndeyiz.

Tibet Kayalı

TLB İstanbul

Notlar:
[1] https://mobile.twitter.com/tipgenelmerkez/status/1249432018452189186
[2] https://mobile.twitter.com/sahmetsahmet/status/1249404491914502147
[3] https://mobile.twitter.com/barisatay/status/1249412889846390784
[4] https://mobile.twitter.com/y_ozgurpolitika/status/1249406774513459201

talebe.org 

Tarih:
Diğer Haberler