Türk Polisinin Asırlık Mücadelesi

Fethi Sekin’lerin kararlılığı ve cesareti bu topraklarda hüküm sürmeye devam ettikçe ABD emperyalizmi yenilmeye mahkum olacaktır.

Türk Polisinin Asırlık Mücadelesi

YAZAR


Türk Milleti, bir asrı aşkın emperyalizme karşı savaşmakta ve bu savaşta önemli zaferler kazanmaktadır. Zaferlere tanık olan bu topraklar, nice yiğitler çıkarmış, nice kahramanlıklara ev sahibi olmuştur. Milli mücadele dönemimizde, kadın erkek demeden yürek yüreğe savaşan milletimiz kahraman karakterini çetin mücadeleler vererek kazanmıştır.
Bu nice savaşta, mücadelede ise kahramanlar çıkartmıştır. Bunlardan birisi de İzmir Adliyesi’nin önünde yapılmak istenen terör saldırısında canını hiçe sayarak, saldırıyı önlemeye çalışırken şehit olan kahraman polisimiz Fethi Sekin’dir.
Bugün 5 Ocak 2021 yani Fethi Sekin'in şehit edilişinin dördüncü yıl dönümü. Milletimiz tarih boyunca çıkarttığı yüzlerce kahramanla bilinir. Fethi Sekin de kendisini ateşe atmaktan tereddüt etmeyen, kilolarca ağırlıktaki gülleyi tek başına topa süren, işgalciye karşı ilk kurşunu sıkan kahramanlarımız gibi vatanın bağımsızlığı için kendini feda eden şehitlerimizden bir tanesidir. Silahının son kurşununa kadar vatanını savunmuştur. Ayrıca aynı gün Adliye’de mübaşir olarak çalışan Musa Can’da alçak saldırıda şehit oldu. Bugün de Türk Gençliği olarak bizler Fethi Sekin ve Musa Can’ın kahramanlığını yazımıza konu almaktan gurur duyuyor ve onları saygıyla anıyoruz.


FETHİ SEKİN’İN KARARLI DURUŞU TÜRKİYE’NİN KARARLI DURUŞUDUR
24 Temmuz 2015 tarihinde Türk Ordusu teröre karşı kesin başarıyı amaçlayan operasyonları başlattı. Bu süreçle beraber terör örgütü PKK hendeklere gömüldü, eş zamanlı olarak FETÖ’ye terör operasyonlarıyla darbe vuruldu. Operasyonlarla birlikte son çırpınışlarını gerçekleştiren emperyalizm 15-16 Temmuz gecesi alçakça bir darbe girişimi teşebbüsünde bulundu. Türk Ordusu ve Türk Milleti el ele, Türkiye'de ABD ve onun desteklediği terör örgütlerine geçit vermeyeceğini tüm dünyaya gösterdi.
Türk ordusu, Türkiye'nin güvenliği, bağımsızlığı için sınır dışı operasyonlarını başlattı. Cephede hendeklere gömülen, bitme noktasına gelen PKK son çırpınış olarak şehirlerimizde birçok saldırı girişiminde bulundu. Bayraklı Adliyesi’nde de buna benzer bir saldırı planlanıyordu. Ancak Fethi Sekin işte bu planları bozguna uğrattı. Türkiye savaşıyor, Fethi Sekin aynı Türkiye gibi teröre göz açtırmıyordu.


HDP KAPANACAK FETHİ SEKİNLER YAŞAYACAK
Bombalarla Türk milletini sindirmeye çalışan emperyalizm, Doğu ve Güneydoğu’da HDP aracılığı ile bölgeye terör taşıyordu. Ancak PKK ezildikçe HDP güç kaybetti. Ve bu süreçle beraber Doğu ve Güneydoğu illerinde huzur ve refahın zemini Türkiye Cumhuriyeti tarafından dizayn edildi. 11 Eylül 2016 tarihinden itibaren HDP’li belediyelere kayyumun atanmasıyla beraber, terör yuvalarına dönmüş belediyeler temizlendi. Diyarbakır Anneleri teröre karşı bu mücadeleden güç bularak HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbetine başladı.

Süreç gösteriyor ki HDP kapatılma noktasına gelmiştir. Fethi Sekin’lerin kararlılığı ve cesareti bu topraklarda hüküm sürmeye devam ettikçe ABD emperyalizmi yenilmeye mahkum olacaktır. Bu mücadelede başarının hızlanması için PKK’nın siyasi uzantısı HDP kapatılmalıdır.
Türk gençliği olarak başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu topraklar için canını vermiş bütün kahramanlara sözümüz olsun; vatan ve bağımsızlık kavgamızda en az Fethi Sekin kadar cesur olacak, onun gibi son kurşunumuz kalıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Şehit oluşunun 4. Yılında kahraman polisimiz Fethi Sekin’i saygıyla anıyor, onu mücadelemizde büyütüyoruz.

 

-TLB İzmir İl Yöneticisi Said Ali Balkan

 

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler