Biz Kimiz?

... Ülke sorunlarına duyarlı, düşünen, araştıran, sorgulayan ve harekete geçen Atatürkçü ve vatansever liseli öğrencilerin teşkilatıyız.

       Türkiye Liseliler Birliği, nam-ı diğer TaLeBe...

 

       Takvimler 19 Ekim 2013’ü gösterirken, 56 il ve ilçeden ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz!’ diyen 300 liselinin iradesiyle kurulan, 5 yılda on binlere ulaşan, Türkiye tarihinin en kitlesel, en yaygın ve halk desteğine sahip tek liseli örgütüyüz.


       Türk Milleti’nin devrimci önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabe’sinde ve Bursa Nutku’nda gençliğe verdiği görevleri yerine getirme kararlılığını gösteren, ülke sorunlarına duyarlı, düşünen, araştıran, sorgulayan ve harekete geçen liseli öğrencilerin teşkilatıyız.


       Atatürk gibi teşkilatçı, Atatürk gibi teşkilatlı olmayı en temel görev olarak benimseriz. Kurulduğumuz günden beri Atatürkçü, vatansever, milliyetçi, devrimci liselilerin hem sesi hem de ortak mücadele adresiyiz. Sıra arkadaşımız liselileri sağ-sol ayrımı yapmadan vatan savunmasında birleştirerek emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı ortak mücadelede birleştiriyoruz.


       Bölücülerin ve gericilerin karşısındayız. Uyuşturucuya, kültürel ve ahlaki yozlaşmaya, neoliberal özentiliğe karşı tüm araçlarımızla mücadele yürütürüz. Yalnızca siyasi alanda değil, bilimsel, kültürel ve sanatsal alanlarda da çalışmalar yürüterek Cumhuriyet’in savunucusu, geleceğin kurucusu gençliği çok yönlü kılmayı amaçlamaktayız. Yayın organımız “TaLeBe Dergisi”, Türkiye’nin en uzun soluklu liseli dergisidir.


       Türkiye Liseliler Birliği’nin tavrını ortaya koyan ilkeler, Temel İlkeler Bildirgesi’nde 7 maddede belirtilmiştir. Tüm siyasetlerimizi ve çalışmalarımızı tamamıyla üye gençlerin demokratik kurullarda belirlediği, yasal ve demokratik sınırlar dâhilinde gençliğin ve ülkemizin sorunlarına çözüm üretiyoruz. Liselerimizi aydınlatarak, gençliğin geleceğini inşa etmesini sağlayan bir fener, aynı zamanda Türk Devriminin kadrolarını yaratan bir okul gibi çalışmaktayız.


       Türkiye Liseliler Birliği olarak kurulduğumuz günden beri, TGB ile birlikte Türkiye’nin ve milletimizin kaderini değiştirecek büyük eylemlere imza attık. Bugün onlarca il ve ilçede, binlerce lisede mücadele yürütmekteyiz. TLB’den mezun olup üniversiteye yerleşenler, üniversite mücadelesinde, çalışan arkadaşlarımız ise emek mücadelesinde gençliğe önderlik etmektedirler.

Genel Yönetim Kurulu Üyeleri

İsimGörev
Ebda Okutur Liseliden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Hasan Almışlar Liseliden Sorumlusu Genel Sekreter Yardımcısı
Elif Yılmaz TLB Başkanı

İl Başkanları

İsimİl
Yiğithan Ege İrkek İstanbul