UYUŞTURUCUYA KARŞI MÜCADELEYLE YAŞA!

UYUŞTURUCUYA KARŞI MÜCADELEYLE YAŞA!


Türkiye Liseliler Birliği- “YAŞA Kampanyası”
Türkiye Liseliler Birliği (TLB) Türkiye Gençlik Birliği’nin (TGB) liseli birimidir. 19 Ekim 2013’te Ankara’da 49 il, 11 ilçeden 300 temsilcinin katıldığı büyük bir toplantı ile kuruluşunu ilan etti.
Türkiye’nin vicdan ve umut ordusudur Türkiye Liseliler Birliği… Atatürk’ün yolunda, bilimin ve aklın ışığında, vatanı bildiği liseleri aydınlatma mücadelesinin yılmaz savunucusudur. Memleketin bulutlarını siyaha boyayan, karanlığın resmini yırtacak mücadelenin en önündedir.
Tarihinden, İstiklal Savaşı’nın15’ilerinden aldığı sorumlulukla, kurulduğu günden beri binlerce eylemle, Tam Bağımsız ve Gerçekten Demokratik bir Türkiye için varlığını ortaya koymuştur.
Mutlu ve güzel bir geleceği elleriyle inşa edecek irade ve bilinçle,
Toprakta karınca kadar çoktur, çalışkandır, kararlıdır…
**
Çürüyen sistemin en büyük korkusu ve çürütemeyeceği yegâne kuvvet, gençliktir. Bu yüzden gençlik derhal uyuşturulmalı, hizaya getirilmelidir(!) Bütün bu düzenin bir ürünü olarak gençliğe doğrultulan en büyük silah, uyuşturucudur.
Tarihinden, toplumdan, ailesinden okulundan koparan, bireyci, hayali arzular peşinde koşturan, üretemeyen ve düşünemeyen bir gençliği yaratmak için uyuşturucu karşımıza çıkarılmıştır. Yalnız madde kullanımı olarak da değil, Ezberci eğitimler, beden eğitimi derslerinin kaldırılması, felsefe, müzik, resim gibi derslerin kaldırılmasının tartışılması, Atatürk ilke devrimlerini benimsemiş nesillerin yetiştirilmesi hedefinden uzaklaştırılarak biat eden vatansız bir gençlik özlemi emperyalizmin sularında olur.
Bizler insanı, topluma, üretime ve kendisine yabancılaştıran bu kültüre karşı savaş açıyoruz. Bizler rekabet düzenin ahlakına karşı çalışkanlığı, paylaşma mutluluğunu, insan ve doğa sevgisini, arkadaşlığı ve hoşgörüyü yaşamına yerleştirmek için mücadele ediyoruz. Sorumluluklarımızın farkındayız. Bu bilinçle 2 Eylül 2014 tarihinde Ankara Altı Nokta Körler derneğinde Talebe Meclisi toplantısını gerçekleştirdik. Türkiye’nin dört bir tarafından gelen liseli temsilcileriyle uyuşturucuya karşı mücadele etme kararı aldık ve mücadeleye başladık.
Uyuşturucuya karşı savaş açarken sloganımızı “YAŞA” olarak belirledik. Sistemin bize sunduğu bu hayat dışında başka bir hayat var. Bu hayatta uyuşturucuya karşı mücadele var. Mücadelenin içerisinde bilim, tarih, müzik, tiyatro kısaca kendi yeteneklerimizi keşfedeceğimiz bir yaşam var.
“YAŞA” kampanyası kapsamında bugüne kadar onlarca faaliyet/eylem gerçekleştirdik. Başarılarımızı cebimize koyuyoruz ancak yetmez! Bu mücadeleyi daha da büyütmek, yaygınlaştırmak ve geliştirmek en büyük sorumluluğumuzdur.

Yaşa Kampanyası Hakkında Detaylı Bilgi

Yaşa Kampanyası.pdf
Tarih:
Diğer Haberler