Din Kültürü İlk Üçte, Fen Bilimleri Sona Kaldı

MEB, atanacak 20 bin sözleşmeli öğretmen arasında en çok atama yapılacak alanları açıkladı: Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İngilizce öğretmenliği.

Din Kültürü İlk Üçte, Fen Bilimleri Sona Kaldı

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için taban puanı ve kontenjanları açıkladı. Sınıf öğretmenliği 3 bin 47, İngilizce 2 bin 38, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi bin 910 kontenjanla en çok öğretmen atanacak alanlar arasında ilk üçe girdi.

MEB, okul öncesine bin 601, ilköğretim matematiğe bin 401, Türkçeye bin 93, rehberliğe bin 56, özel eğitime bin iki, fen bilimleri/fen ve teknolojiye 919, beden eğitimi öğretmenliğine 845 kontenjan ayırdı. Atamalarda iki yıldır devam eden kontenjan sıralaması değişmedi.

MEB’in ilk üçünde yine sınıf öğretmenliği, İngilizce ve din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği yer aldı. Atamalarda ilkokul, ortaokul ve lisede haftada iki saat olan din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin öğretmen alımının diğer branşları geçmesi dikkat çekti. Diğer bir değişiklik de son Mart 2018 atamasında 664 olan özel eğitim öğretmenliği kontenjanının neredeyse iki kat artırılarak bin 2’ye çıkması oldu.

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler