Diyanet'ten okullara vaiz uygulaması

Diyanet İşleri Başkanlığı, 81 ile gönderdiği yazı ile müftülükler okullarda vaiz görevlendirerek çocuklara dini değerleri anlatacak.

Diyanet'ten okullara vaiz uygulaması

 Diyanet İşleri Başkanlığı, 81 ile gönderdiği yazı ile Aile ve Dini Rehberlik Büroları’nın 2018 yılı için çalışma takvimini açıkladı. Diyanet, çocuklara anlatılmak üzere “milli ve manevi değerler” başlığı altında “Şükür, hamd, felaket anında sabır, ümmet ve millet bilinci, aidiyet, adil davranış, İslam, şehitlik ve şehadet, sabır eğitimi, sevdiklerimizden infak, duanın kabul olması” gibi konu başlıklarını belirledi.

 

 Okullarda vaiz görevlendirme sürecinin de başladığı uygulamada Diyanet’in talimatı ile harekete geçen müftülükler okullarda vaiz görevlendirmek için ilk adımı attı. Çanakkale Valiliği, müftülük personeli vaizlerin “Milli ve manevi değerler” konusunda ortaokullarda çocuklara vaaz vermek üzere görevlendirilmesine resmi yazı ile ‘olur’ verdi. 10 yaşındaki çocuklara verilecek vaazın konuları arasında “ümmet bilinci, şehitlik ve şehadet” başlıkları yer aldı.

 

 Çanakkale İl Müftüsü Arif Gökçe, valiliğe yazdığı yazıda, vaizlerin belirtilen ortaokullarda 08-19 Ocak 2018 tarihleri arasında sunum yapmak üzere görevlendirilmesini istedi. Valilik ise müftülüğün teklifinin ardından jet hızıyla hareket ederek aynı gün “olur” kararı aldı. Bu iznin ardından müftülük bünyesindeki 5 vaizin Çanakkale’deki ortaokullarda okuyan 10 yaşındaki çocuklara 10 gün süreyle vaaz verilmesinin önü açıldı.

 

 Milli, bilimsel ve laik eğitime tamamen ters olan bu uygulama, öğrencilere matematik, fen, dil bilgisi öğrenmesi gereken yaşta dini değerler öğreterek laikliğe saldırmakta, yetişen nesillerin ülkemize ve Cumhuriyetimize faydalı bireyler olmasını engellemektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın gerçekleştirdiği bu uygulamaya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müdahale edilmeli ve uygulama kaldırılmalıdır.

Tarih:
Diğer Haberler