Filistin Bayrağı'na Ceza Kesen UEFA'ya, Celtic Taraftarlarından 2 Katı Cevap

UEFA Celtic'e tribünde Filistin Bayrağı açıldığı için ceza verdi. Celtic Taraftarları cevap vermekte gecikmedi.

Filistin Bayrağı'na Ceza Kesen UEFA'ya, Celtic Taraftarlarından 2 Katı Cevap

UEFA, geçtiğimiz hafta İskoç ekibi Celtic ile İsrail takımı Hapoel Beer-Sheva arasında oynanan Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında, Filistin bayrağı açan Celtic taraftarlarına acımadı.

Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda İskoçya temsilcisi Celtic ile İsrail ekibi Hapoel Beer-Sheva arasında 17 Ağustos'ta oynanan mücadelede Filistin bayrağı açan Celtic taraftarlarına tribünde "illegal pankart" açtıkları gerekçesi ile disiplin soruşturması açan UEFA, İskoç ekibine ceza verdi.

 

Taraftarlar 24 Saatte Cezanın 2 Katını Topladı

İskoçya'nın köklü futbol kulüplerinden Celtic'in taraftar grubu Green Brigade'in (Yeşil Tugay) öncülüğünde, "www.gofundme.com/matchfinepalestine" sayfasında başlatılan yardım kampanyasına ilişkin "UEFA'nın dar görüşlü ve siyaseten partizanca tutumunu, futbola olumlu bir katkıya dönüştürmekte kararlıyız ve bu yüzden #matchthefineforpalestine kampanyasını başlatıyoruz. 15 bin sterlin (yaklaşık 60 bin lira) toplamayı amaçlıyoruz. Bağışlanan para, Filistinliler için tıbbi yardım ile Beytüllahim’deki Aida Mülteci Kampı’na eşit olarak paylaştırılacak." ifadeleri kullanıldı.

Filistin için yardım toplamaya devam eden Celtic taraftarları, 24 saat içinde cezanın iki katını topladı.

 talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler