İstanbul Teknik Üniversitesine Bağlı Teknik Lise Açılıyor

Teknik eğitimin en başarılı üniversitelerden biri olan İTÜ, 245 yıllık deneyimini İTÜ Ortaköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile büyütüyor.

İstanbul Teknik Üniversitesine Bağlı Teknik Lise Açılıyor

İstanbul Teknik Üniversitesi, 245 yıllık üniversite eğitimi deneyimini lise eğitimi ile de buluşturacak. Teknik eğitimin markası konumunda olan 2.5 asırlık üniversite bünyesinde kurulacak İstanbul Teknik Üniversitesi Ortaköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2019-2020 yılında öğrenci kabul edecek. Kontenjanı 90 kişi ile sınırlı olan okula, LGS puanı ile girilebilecek.

ÜÇ BÖLÜMDE EĞİTİM

İTÜ’nün yüzyılları aşan deneyiminin aktarılacağı meslek lisesi ilk etapta üç bölüm ile eğitim verecek. Bunlar bilişim teknolojileri, elektrik-elektronik teknolojileri ve denizcilik olacak. Okulun en önemli özelliklerinden biri, sağlam bir İngilizce alt yapısı ile öğrencilerin eğitilecek olması. Okuldan mezun olan öğrencilerin İTÜ markası ile iş dünyasında kendilerine rahatça yer bulabilecekleri öngörülüyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile İTÜ arasında imzalanan bir protokolle kurulan meslek lisesinin Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Toros, okulda okuyan öğrencilerin İTÜ’nün bir parçası olacaklarını ifade etti. Toros, “İTÜ farklı kurum ve kuruluşlarda değişik kademelerde çalışan ülkemizin lokomotifi durumundaki mezun ağına sahip bir kurum. İTÜ Ortaköy MTAL’nin öğrencileri, İTÜ imkânlarından yararlanarak yetişecekler ve bugün sayısı 140 bine yaklaşan büyük İTÜ ailesinin bir parçası olacaklar” diye konuştu. Toros, İTÜ Ortaköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunu öğrencilerin aynı zamanda diğer önemli üniversiteleri de rahatlıkla kazanabileceklerini öngördüklerini ifade etti. 

İŞ DÜNYASIYLA UYUMLU YAPAY ZEKA 

Yapay zeka teknolojisi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından lise müfredatına da girmeye hazırlanıyor. Bunun için İTÜ Ortaköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin çok şanslı olacağını dile getiren Toros, şöyle konuştu: “İTÜ bünyesinde bulunan Yapay Zekâ ve Veri Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi bu sürece destek verecek. Mesleki teknik eğitimde iş piyasasına uyumlu yapay zekâ uygulamaları ile ilgili mevcut müfredat da bu kapsamda güncellenecek. Ayrıca işbirliği kapsamında bu yeni teknoloji ve uygulamaların riskleri ve veri kullanım etiği ile ilgili bilgilendirme eğitimleri de düzenlenecek. Bu çalışmalar bir lisede ilk kez uygulanacak.”

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler