İzmir'de İzmir Marşı engellenmeye çalışıldı!

İzmir Atatürk Lisesi müdürü Selamettin Demirhan, öğrencilerin İzmir Marşı'nı söylemesini engellemek istedi ancak başaramadı.

İzmir'de İzmir Marşı engellenmeye çalışıldı!

İzmir’in köklü okullarından İzmir Atatürk Lisesi’nde 13 Mayıs Pazar günü gerçekleşen 12. sınıfların mezuniyet törenindeki kep atma etkinliği esnasında, öğrenciler geleneksel olarak 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşı’nı okumak istedi. Fakat okul müdürü  Selamettin Demirhan, “Siyasi içerikli” iddiasıyla İzmir Marşı’nı programdan çıkarttı.

ÖĞRENCİLER ENGELLENEMEDİ

Öğrenciler tören esnasında müdürün bu kararına tepki gösterip müzik olmasa da marşı hep bir ağızdan coşkuyla söylemeye başladı. Bunun üzerine, sinirlenen okul müdürü Demirhan, öğrencilerin sesinin duyulmasını engellemek için hoparlörden yüksek sesle pop şarkılarını çaldırmaya başladı. Öğrenciler pop müziği kapattırıp İzmir Marşı’nı söylemeye devam etti.

“MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ” SLOGANINI ENGELLEMEK İSTEDİ

Müdür Selamettin Demirhan tekrar mikrofona gelerek, “Ben bu okulun bahçesinde, okul marşından başka bir marş söyletmem. Başka slogan attırmam” dedi. Öğrenciler Demirhan’a yuhalayarak tepki gösterdi.

ÖĞRENCİLERDEN MÜDÜRE “ÖZÜR DİLE” TALEBİ

Öğrenciler, müdür Demirhan’ın özür dilemesini istedi. Demirhan reddetti. Tartışmaya veliler de katıldı. Müdüre tepki gösteren veliler, “Burası Türkiye Cumhuriyeti, burası Cumhuriyet kenti İzmir, burası ebedi önderimizin adını taşıyan Atatürk Lisesi. Görev yapmak istemiyorsanız çekilin gidin” dediler.

GENÇLERİN İSTEDİĞİ OLDU

Öğrencilerin kararlılığı üzerine müdür Demirhan sahneden inerek bahçeden ayrıldı. Öğrenciler İzmir Marşı’nı söyledi, dakikalarca “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı attı.

BU ÜLKEDE MUSTAFA KEMALLER TÜKENMEZ!

Ülkemizin Atatürkçü, vatansever liselilerinin biricik buluşma noktası olan Türkiye Liseliler Birliği olarak İzmir Atatürk Lisesi Müdürü Selamettin Demirhan'ı uyarıyoruz. Bırakın ülkemizin her hangi bir noktasında engellemeyi, İzmir'de İzmir Marşı'nı asla engelleyemezsiniz. Bastığın topraklarda yatan tarihe ve ulu önderimiz Mustafa Kemal'e saygı duymak Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşı olarak asli görevinizdir. Bu ülkenin Atatürkçü vatansever liselileri, Mustafa Kemalleri tükenmez. İzmir Marşı ve Mustafa Kemal'in askerleriyiz sloganı ülkemizin dört bir yanında yankılanmaya ilelebet devam edecektir. Karşısında duranlar ise dün olduğu gibi bugün de mahv ve perişan olacaklardır.

Tarih:
Diğer Haberler