LGS 2018 başvuru kılavuzu ve sınav tarihi açıklandı!

LGS 2018 başvuru kılavuzu ve sınav tarihi tüm detaylarıyla MEB tarafından adaylarla paylaşıldı.

LGS 2018 başvuru kılavuzu ve sınav tarihi açıklandı!

MEB tarafından bu yıl ilk defa uygulanacak olan LGS, adayların ortaöğretim kurumlarına alımına yönelik düzenlenen bir sınav. Liselere geçiş sınavı şeklinde bir açılımı olan LGS için başvuru kılavuzu ve sınav tarihi konusunda MEB tarafından bir duyuru yapıldı. Duyuruda okullar il il açıklandı. 

LGS yalnızca 8. sınıf öğrencilerinin katılım sağlayabildiği, adayların liselere alımını sağlayabilmek için hazırlanan bir formata sahip. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen bu sürece ilişkin detaylar yayımlandı. 

LGS başvuru tarihi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlandı  

MEB LGS başvuru tarihi ile ilgili detayları duyurdu. Yayınlanan başarı kılavuzunda yer alan bilgiliere göre başvuru tarihi dün 11 Nisan'da başladı, 18 Nisan'da ise sona eriyor. Adaylar başvurularını bağlı bulundukları okuldan internet üzerinde yapabilecek. Açıköğretim öğrencileri ise LGS başvurusu için açıköğretim müdürlüklerine müracaatta bulunarak işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı LGS sınav tarihi açıklandı

LGS sınav tarihi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. MEB tarafından yayımlanan başvuru kılavuzunda yer alan detaylara göre LGS 2 Haziran'da uygulanacak. 

LGS sınav soruları ve soru dağılımı

LGS sınav soruları ve soru dağılımı MEB tarafından yayımlanan başarı kılavuzunda detaylarıyla yer aldı. Adaylar pratik bir şeklilde aşağıda yer alan tabloları inceleyerek konu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirler.

 

 

Tarih:
Diğer Haberler