Liselilere 'Taliban' Övgüsü

Karaman Spor Lisesi'ndeki öğrencilere "Cennete Otostop" kitabı dağıtıldı. Kitapta Taliban'a katılmanın huzur verdiği yazıyor.

Liselilere 'Taliban' Övgüsü

Edinilen bilgiye göre; müdürlüğe bağlı Karaman Gençlik Merkezi kaşeli "Cennet'e Otostop" adlı bir kitap, lise öğrencilerine 'okuma halkası' oluşturulması, yani başlarında öğretmen varken toplu bir şekilde okuyup değerlendirmeleri için dağıtıldı. Başka dinlerden İslamiyete geçen insanların yaşam öykülerinin anlatıldığı kitapta, "Avustralyalı Taliban" başlıklı söyleşide ise sadece dini propaganda değil, İslami örgüt güzellemesi yapıldığı da görüldü.

 


'Huzur Taliban'da'

 

DEAŞ gibi cihatçı terör örgütlerinin Afganistan cephelerinde savaşan "Avustralyalı Taliban" lakaplı bir cihatçıyla yapılan söyleşide, cihatçının Kalaşnikof model tüfeğiyle yan yana olduğu fotoğraflar yer alıyor. Söyleşide, "Müslüman olduktan kısa bir süre sonra Taliban saflarında NATO'ya karşı savaşmaya başladım" diyen cihatçı, "Avustralyalıların hayat standartları Afganlıların şartlarından çok daha iyi olabilir. Fakat Avustralya'da huzur yok" ifadelerini kullanıyor.

 

Olayı ortaya çıkaran Eğitim-İş Karaman Şube Başkanı İsa Çetin, "Bu kitabın, gençlerin gelişimini kalitelileştirmekle yükümlü bir resmi kurum tarafından dağıtılmış olması utanç vericidir. Şu anda kitabın, başka okullara dağıtılıp dağıtılmadığını araştırıyoruz. Çocuklarımızın kafasının bu safsatalarla bulandırılmasına geçit vermeyeceğiz" dedi.

Tarih:
Diğer Haberler