Öğretmenler Güvenli Eğitim İçin Kolları Sıvadı

Şanlıurfa’da ilkokulda görev yapan öğretmenler usta gibi çalışıp pencerelere demir korkuluk yaparak öğrencileri için güvenli eğitim ortamı sağladılar.

Öğretmenler Güvenli Eğitim İçin Kolları Sıvadı

Şanlıurfa’da ilkokulda görev yapan öğretmenler usta gibi çalışıp pencerelere demir korkuluk yaparak öğrencileri için güvenli eğitim ortamı sağladılar. Öğrencilerinin camdan sarkarak düşme problemi yaşamaması için demirci ve boyacı ustası gibi çalışarak pencerelere parmaklık yaptı. Karaköprü ilçesinin Karşıyaka Mahallesi’ndeki Ali Baba İlkokulu’nun yönetici ve öğretmenleri, pencerelerden sarkan öğrencilere karşı güvenlik önlemi aldı.

 

Pencerelere korkuluk yapılması için yüksek bir maliyet çıkarılması üzerine öğretmenler, gönüllü olarak bunu kendileri yapmaya karar verdi. Aldıkları demirleri pencere boyuna göre bir demirci ustası gibi özenle keserek parmaklık haline getiren öğretmenler, daha sonra bunları boyayarak monte etti. Sınıfların zeminine de parke döşeyen eğitimciler, öğrencilerinin güvenli bir ortama kavuşmasının mutluluğunu yaşadı. 

 

Okul Müdürü Orhan Baysan, okulda eğitimin kalitesini artırmanın yanı sıra binanın fiziki şartlarını iyileştirmek için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. “Eğitim fedakarlık ister” ilkesiyle öğretmenlerle okulun ihtiyaçlarını giderdiklerini anlatan Baysan şunları söyledi: “Okulumuz dört katlı bir bina olduğu için öğrencilerimiz pencerelerden aşağı sarkıyordu. Bu önemli bir risk oluşturuyordu, Öğrencilerin güvenliğini sağlamak için pencerelere korkuluk yapılması gündeme geldi. Yaptığımız piyasa araştırmalarında yaklaşık 3 bin lira maliyet çıkarıldı. Maliyet yüksek çıktığı için korkulukları kendi imkanlarımızla yapmaya karar verdik. Demiri aldık. Öğretmenlerimiz bu demiri hem kendileri kesti hem boyadı hem de pencerelere monte etti. Böylece 3 bin lira maliyeti olan bu işi kendi imkanlarımızla 800 liraya tamamladık ve öğrencilerimizin güvenliğini sağlamış olduk. Öğretmenlerin çabasıyla sınıfların zeminine parke de döşedik. Bu tür çalışmalara imkanlarımız ölçüsünde devam edeceğiz.”

 

‘ZEVKLE YAPIYORUZ’

 

Öğretmenlerden Ahmet Özbey de üniversite eğitiminden önce uzun süre inşaatlarda çalıştığı için okulun fiziki ihtiyaçlarının giderilmesinde yardımcı olduğunu söyledi. Okulun ihtiyaçlarının giderilmesinde arkadaşlarıyla zevkle çalıştıklarını vurgulayan Özbey, “Okullarda özellikle güvenlik anlamında çok riskli durumlar oluşabiliyor. Bunları görebilmek ve önüne geçmek için çalışıyoruz. Özellikle olumsuz bir olay olmadan tehlikenin önüne geçmek bizim için çok önemli. Bunun için pencere korkuluklarını kendimiz yaptık. Öğrencilerimiz için bir işe giriştiğimizde çevremizdeki insanlar ve okul yönetimi de bizimle birlikte kollarını sıvıyorsa, insan bu işleri zevk alarak yapıyor. Biz öğrencilerimiz için çalışıyoruz ve yaptığımız birçok çalışmayı da zevk alarak yapıyoruz” diye konuştu.

Tarih:
Diğer Haberler