Önce Hastalığı Sonra Rakiplerini Yendi

Lenfoma kanserine 10 yaşında yakalanan Alihan 3 yıl süren tedavinin ardından sağlığına kavuştu, ata sporu güreşte Türkiye şampiyonu oldu.

Önce Hastalığı Sonra Rakiplerini Yendi

Akşam'dan Neslihan Keskin'in haberine göre 10 yaşındayken boynunun arkasında bir kitle olduğunu fark eden ailesi tarafından Medipol Mega Üniversitesi Hastanesi’ne getirilen Alihan Bereket’e, Çocuk Hemotoloji-Onkoloji uzmanı Prof. Dr. Murat Elli tarafından ‘Lenfoma Kanseri’ teşhisi kondu. Hastalığın erken evrede yakalanmasıyla birlikte Alihan için adeta seferberlik başlatıldı. Alihan, ilk 6 ayda tedaviye cevap verdi, 3 yılda sağlığına kavuştu. Olimpiyat şampiyonu ve milli takım antrenörü babası Adem Bereket’in yolundan giden ve güreşe başlayan Alihan Bereket, hocası Fatih Bakır ile müsabakalara hazırlanmaya başladı. Türkiye Şampiyonası'na katılan 13 yaşındaki Alihan, burada da rakiplerini minderde yenerek grekoromende kendi kilosunda altın madalyayı kazandı. 

ÇİFTE ŞAMPİYON

Şampiyonada kazandığı kupa ve altın madalyayla doktoru Prof. Dr. Murat Belli’yi ziyaret eden Alihan, yaşama gücünü ve isteğini hiçbir zaman kaybetmediğini belirterek şöyle konuştu: "Hedefim önce Avrupa, sonra olimpiyat."

Tarih:
Diğer Haberler