Özgür Gündem'in PKK'nın Sesi Olduğunu Gösteren 7 Manşeti

İşte Özgür Gündem'in PKK'nın propaganda aygıtı olduğunu gösteren 7 manşeti:

Özgür Gündem'in PKK'nın Sesi Olduğunu Gösteren 7 Manşeti

Yayın hayatına girdiği günden itibaren PKK'nın sesi olan ve Cumhuriyet devrimlerini hedef alan Özgür Gündem gazetesi, "terör örgütü PKK propagandası yapıldığı ve örgütün yayın organı gibi hareket edildiği" iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından geçici olarak kapatılmasına karar verildi.


İlk sayısından itibaren devletin birliğini ve bütünlüğünü hedef alan, Cumhuriyet'e ve onun devrimci birikimine saldıran Özgür Gündem gazetesine operasyon düzenlendi. Operasyon sonucu gazetenin İstanbul Beyoğlu'ndaki yönetim merkezi mühürlendi. Yapılan baskında 24 kişi de tutuklandı.


Terör örgütü propagandacısı gazete için sözde "özgür basın" savunucularından kampanya başlatıldı. Ancak o sözde özgür basın savunucularına da bizim bir cevabımız olacak. İşte Özgür Gündem'in PKK'nın propaganda aygıtı olduğunu gösteren 7 manşeti:

1. Lozan Yıkıldı Kürtler Cenevre'de (27 Ocak 2016)

Kürdistan'da yüzyıllık soykırımın adı imiş Lozan Antlaşması. PYD'nin Cenevre konferasında temsil edilmesiyle birlikte Lozan ve Skyes-Picot Antlaşmalarının yıkıldığı yazıyor. Skyes-Picot'la paylaşılmayı amaçlanan vatan topraklarının, Lozan'la bütünlüğü teminat altına alınmıştır. Lozan yıkıldı denilerek aslında Cumhuriyet hedef alınıyor, bölücü amaçlar gazete manşetinden açıkça ifade edililyor.

2. Abluka Kırılana Dek Durmak Yok (4 Mart 2016)

PKK'nın meclisteki kanadı olan HDP ve ardılları olan diğer terör örgütü destekçisi yapılanmaları halkı sokaklara askere ve polise karşı sonun kadar savaşmaya çağırıyor. Ancak bugün gelinen nokta; terör örgütünün şehir yapılanması tamamen bitirilmiş, bir çok kampı ve mühimmat depoları yok edilip militanları etkisiz hale getirilmiş vaziyette.

3. Tarihsel Çıkış (13 Mart 2016)

Özgür Gündem'in bir paçavradan ibaret olduğunu burada da görmekteyiz. Vatan topraklarında faaliyet gösteren terör örgütlerinden bazılarının (içinde PKK'nın da olduğu) Cumhuriyet'e karşı birleşmelerini tarihsel bir çıkış olarak görüyor. Ancak zaman içerisinde görmüş olduk ki bu tür adımlar safları daha da netleştiriyor, saflar vatanseverler ve bölücüler olmak üzere berraklaşıyor. Bu saflaşmada da emperyalist destekli bölücü hareketin başı ezilmektedir. İşte asıl "Tarihsel Çıkış" budur!

4. Baharı Erteleyemeziniz (14 Mart 2016)

Polis Özel Harekat ve Jandarma Özel Harekat'ın yürüttüğü başarılı operasyonlarla PKK'nın beli kırılırken Özgür Gündem bunu vahşet olarak yansıtıyor. Vahşeti PKK, halkı ateşin önüne atarak yapmasına rağmen buna dair en ufak bir şey göremiyoruz. Ayrıca yine PKK'nın üstlendiği Ankara patlamasını ise aynı sayıda kutlayarak veriyor. Özgür Gündem'e göre masum insanları katletmek özgürlüğün ta kendisi. O susturulunca "özgür basına baskı" olmuş oluyor.

5. Misilleme Dönemi (12 Temmuz 2016)

Açılım sürecinde şehirlerde yuvalanan ve 7 Haziran seçimlerinin ardından eylemliliğini artıran PKK'ya karşı tedbirleri artıran Türk Ordusu'na terör örgütü tarafından bir misilleme döneminin başlatıldığının açık göstergesi. İnşa edilen kalekolların ve askeri barajların hedef alındığı PKK manifestosunu bu sayının manşetinde yer alıyor.

6. Öcalan İçin Kesintisiz Nöbet (25 Temmuz 2016)

OHAL'le birlikte bölücü başı Abdullah Öcalan'dan haber alınamayacağını bahane göstererek insanlar meydanlara çağrılıyor, Öcalan için nöbet tutmaya davet ediliyor. Bu adeta demokrasi nöbetlerine karşı misilleme olarak atılmış bir adım. Ancak Figen Yüksekdağ'ın konuşmacı olarak yer aldığı mitinge yaklaşık 150 kişinin katılması da halkın terör örgütü çığırtkanlığına itibar etmediğini gösteriyor.

7. Gün Öcalan'a Sahip Çıkma Günü (12 Ağustos 2016)

Bölücü terör örgütünün içinde bulunduğu tüm yapılanmaların ortak açıklamasıyla bölücü başı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması isteniyor, devlet tehdit ediliyor. Fakat tehditlerin boş olduğunu görüyoruz. Çünkü bölgede meydanlara çağırılan halk, hiçbir çağrıya kulak asmıyor. Hatta son olarak Diyarbakır'da hastane önünde bir bombalı saldırıda bulunan PKK'nın şehit ettikleri arasında 5 yaşındaki Hüseyin Utku da vardı. PKK, kendisinden kaçan halka bombalarla karşılık vermeye çalışıyor.

(tgb.gen.tr)

Tarih:
Diğer Haberler