Proje Okula Bir Tepki De Bursa'dan

Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, okullarının “Proje Okul” kapsamına alınması üzerine basın açıklaması gerçekleştirdi.

Proje Okula Bir Tepki De Bursa'dan

Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, okullarının “Proje Okul” kapsamına alınması üzerine basın açıklaması gerçekleştirdi. Okul öğrencilerinin ve mezunlarının yoğun katılım gösterdiği açıklama da öğrenciler, okullarının Türkiye’de güzel sanatlar alanında eğitim veren en iyi okullardan biri olduğunu, mevcut öğretmenlerinin gitmesinin başarı oranlarını düşüreceğini söyledi.

  Okulların açılmasıyla birlikte yürürlüğe giren proje okullarına karşı tepkiler büyüyor. Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, okullarının “Proje Okullar”  arasına alınmasına karşı basın açıklaması yaptı. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde buluşan öğrenciler, önce hazırladıkları dilekçeleri teslim etti ardından ise Eğitim-İş Bursa Şubesi’nde basın açıklaması gerçekleştirildi.

  Açıklamada okullarının büyük emeklerle Türkiye’nin güzel sanatlar alanında en iyi eğitim veren okullardan biri haline geldiğini söyleyen öğrenciler, hocalarının değişmesinin başarı oranlarını düşüreceğini söyledi. Basın açıklamasının ardından  hep birlikte İstiklal Marşı’nın okunmasıyla eylem sona erdi.Açıklamanın tam metni ise şöyle; Yeni çıkan yönetmelik gereği okulumuzda bulunan öğretmenlerimizin zorunlu tayin edileceğini öğrendik. Okulumuz 1990 yılında yetenek sınavı ile öğrenci alımını yapıp, somut bir binasının olmaması nedeniyle Turizm Otelcilik Meslek Lisesi’nde kullanılmayan dersliklerde resim ve müzik eğitimine başlamıştır. Bu dönemde okulumuzun tek malı olan eski model minibüs ile hangi okul müsaitse oraya gitmek zorunda kaldık. (Fatih Lisesi, Ali Osman Sönmez Teknik Lisesi ve Muradiye Lisesi) 2003 yılında Zeki Müren’in mirasından yararlanılarak Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfı’nın yardımıyla okulumuz binası yapılmıştır.

  O zor günlerdeki okuldan bu okula sürülüp emek harcayan ve onların öğrencileri olan diğer hocalarımız, okulumuzu bu günlere taşıyarak Türkiye’de güzel sanatlar alanında en iyi eğitim veren okullar arasına sokmuşlardır. Bu hocalarımızın gitmesi başta başarı oranlarını düşürüp, okulumuzun prestijini sarsacağı için böyle bir olayın yaşanıp hocalarımızın gitmesini istemiyoruz.Akademi de eğitim, usta-çırak ilişkisi ile sağlandığı için yeni gelen tecrübesiz eğitmenler ile yanlış kurulmuş bir mantığın kurbanı olmak istemiyoruz.” 

Tarih:
Diğer Haberler