Proje Okulları Nedir, Ne Değildir?

İşte 5 Maddede Proje Okulları...

Proje Okulları Nedir, Ne Değildir?

MEB'in 01 Eylül 2016 tarihinde yayınlamış olduğu “Milli Eğitim Bakanlığı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliği'' beraberinde birçok tartışma getirdi. Liste de İstanbul Erkek Lisesi, Kadıköy Fen Lisesi, Kabataş Erkek Lisesi, İzmir Cahit Kora Lisesi, Bornova Anadolu Lisesi, İzmir Fen Lisesi, Ankara Atatürk Lisesi gibi birçok köklü lisede bulunmakta. Toplamda 22 maddeden oluşan bu yönetmeliği gelin birlikte inceleyelim.

 

1- ATAMALARI BAKAN YAPACAK

Proje kapsamında belirlenen okullara müdür ve öğretmen atamaları bizzat Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılacak. Mesleki yeterliliğe, öğretmeninin kıdemine bakılmaksızın sadece istek üzerine atamalar yapılabilecek. Keyfi atamalara olanak sağlayan bu madde, öğretmen ve öğrencilerin mağduriyetiyle birlikte eğitimde eş dost ilişkisinin önünü açacak. Köklü gelenekleri ve başarılı öğretmenlerin olduğu liselerde düzenleme sonucunda öğretmen, öğrenci ve velilerin büyük tepkisini çekti.

2- ATAMALARDA YIL SINIRI

Atanan öğretmenlerin görev süreleri dört yıl olacak. MEB tarafından başarılı olarak nitelendirilen öğretmenlerin görev süreleri dört yıl daha uzatılabilecek.

3- ZORUNLU TAYİN

Dördüncü yılın sonunda zorunlu olarak öğretmenlerin görev yerleri değiştirilecek. Hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin mağdur edileceği bu uygulamaya olan tepkiler şimdiden liselerde yükselmeye başladı.

4- EĞİTİM KURUMLARINDA GRUPLAŞMA

Yaz sürecinde başlatılan, biz Atatürkçü liselilerinde desteklediği FETÖ ve PKK'ya karşı yürütülen soruşturmalarla okullarımızda çağdaş, laik ve bilimsel eğitimin önü açılmış oldu. Fakat “Proje Okulları” uygulamasının okullarımızda tekrar gruplaşma doğuracaktır. Gerici ve Atatürk düşmanlarına imkan sağlayacağı için, bu uygulama geri çekilmezse gruplaşmanın önü daha da açılmış olur.

5- ÖĞRETMEN ÖĞRENCİ İLİŞKİSİNE DARBE

Her yıl değişmekte olan sınav sistemi öğrenciyi mağdur etmekte. Öğrencilerin mağduriyetlerine mağduriyet katmayı görev edinen MEB, proje okulları uygulamasıyla birçok öğrencinin geleceğiyle oynamaya devam etmekte. Öğretmenleri ile arasında gönül ve emek bağı kurmuş bizler, bu uygulama ile öğretmenlerimizden ayrılmak istemiyoruz. Vatan bildiğimiz liselerimizi korumak için bu uygulamanın karşısındayız.

Tarih:
Diğer Haberler