Sürmene'deki tabiat harikasına çöp dağı: Vatandaş harekete geçti!

Çamburnu Tabiat Parkı, güneyndeki katı atık çöp depolama alanı tehdidiyle karşı karşıya. Yolu kapatan vatandaşlar çöp kamyonları geçişine izin vermedi

Sürmene'deki tabiat harikasına çöp dağı: Vatandaş harekete geçti!

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde katı atıkların düzensiz bertaraf edilmesi, gelişigüzel vahşi depolama yöntemlerinin uygulanması uzun süreden bu yana çözülemeyen çevre sorunu haline geldi.

Soruna çözüm için bir araya gelen Trabzon ve Rize ile ilçe belediyeleri, 'Trabzon ve Rize illeri Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği'ni (TRAB-Rİ-KAB) kurdu. Birlik; bakanlıklar ve belediyelerin katkıları ile Trabzon'un Sürmene ilçesi Kutlular mevkisinde deniz seviyesinden 290-340 metre yüksekte, kıyıdan yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta çöp depolama alanı oluşturdu. Mevcut çöp depolama alanının kapasitesinin dolması üzerine, yeni çöp depolama alanı açıldı. 11 yıldır çöp depolanan alan, çevreye kötü kokular yayıldığını öne süren ilçe sakinlerinin tepkisine neden oldu.

YOL KESİP, TEPKİ GÖSTERDİLER

Dünyada sarıçam ormanlarının deniz seviyesine inebildiği nadir alanlardan biri olan Çamburnu Tabiat Parkı'nın da güneyinde yer almasıyla sürekli tartışmaların odağı olan çöp depolama alanına, vatandaşların tepkisi sürüyor. Bölgede oturan yaklaşık 100 kişi, tabiat parkı içinden geçerek çöp depolama alanına ulaşan yol üzerinde toplanarak eylem yaptı. Vatandaşlar, yolu araçlarıyla ulaşıma kapatıp, çöp dolu kamyon ve TIR'ların geçişine izin vermedi.

Tarih:
Diğer Haberler