Üniversiteye Hazırlık En Az 50 Bin TL

Özel eğitim kursları yeni KHK'ya göre 5 değil 1 dersten eğitim verebilecek. Bu durumda sınava girecek öğrenci yılda en az 50 bin TL harcamak zorunda.

Üniversiteye Hazırlık En Az 50 Bin TL

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 5 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayımlanan Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklikle, özel öğretim kurslarında ders sayısını düşürmüştü. Daha önce 5 dersten kurs verebilen kurumların, yeni düzenlemeyle artık sadece 1 dersten kurs açabilmesine izin verildi.

 

Dershanelerin yerine açılan özel öğretim kursları, Kanun Hükmünde Kararname’ye (KHK) göre 5 değil 1 dersten eğitim verebilecek. Yani öğrenciler sınavlara hazırlıkta ayrı kurslara gitmek zorunda kalacak. Bu durumda üniversite sınavına hazırlanan bir öğrenci her bölümden özel ders alırsa yılda en az 50 bin lira harcamak zorunda.

TEOG İçin Saat Başına Ders Ücretleri:
TEOG İçin Saat Başına Ders Ücretleri:

Her yıl bir milyondan fazla öğrencinin katıldığı TEOG ve üniversite sınavlarına hazırlananlar için artık hazırlanmak servet değerinde. Veliler, önümüzdeki yıl için çok sayıda öğretmenin kapısını çalıyor. Özel ders fiyatları, bir düzenleme olmadığı için değişiyor. Hoca tecrübesine göre de artabiliyor. Üniversiteye girişin ilk adımı YGS’ye hazırlanan bir öğrenci, 7 ay yani Eylül’den sınavın yapılacağı Mart’a kadar, tüm derslerden ‘tecrübeli’ hocalardan haftada bir saat ders aldığında maaliyet ortalama 40 bin 320 lirayı buluyor. LYS’ye girmeye hak kazanılırsa Mart’tan Haziran’a kadarki süreçte de maliyet ortalama 10 ile 16 bin lira arasında değişiyor. Yani üniversiteye hazırlığın toplam maliyeti en az 50 bin lira oluyor. TEOG’da da öğrencinin her dersten haftada bir saat eğitim gördüğü düşünüldüğünde ortalama yıllık maaliyet 22 bin 400 liraya çıkabiliyor.

 

 

TEOG veya YGS/LYS’ye girecek öğrencilerin eğitim sisteminin yetersizliğinden dolayı özel kurslara talebi artıyor. Bu durumda orta gelirli bir ailenin çocuğunun bu kurslara gitmesi mümkün gözükmediğ gibi maddi durumu iyi olan ailelerin çocukları sınavlarda öne geçiyor, eşit koşullar ortadan kayboluyor.

Tarih:
Diğer Haberler