Tokat’ta yeni açılan İmam Hatip Anadolu Lisesi’ne vatan haini Mustafa Sabri’nin adı verilmesine karşı TLB Genel Başkanı Yıldırım Gençer'den açıklama.

Tokat’ta yeni açılan Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne, milli mücadeleye ve Atatürk devrimlerine karşı büyük bir tavır alan vatan haini Mustafa Sabri’nin adı verildi.

 

Mustafa Sabri, Kurtuluş savaşı yıllarında Damat Ferit Paşa hükümetinde şeyhülislam olarak görev yapan, kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk hakkında ölüm fetvası yayınlayan İngiliz Muhipler cemiyetine üye bir vatan hainidir. Sevr anlaşmasının kabulünü ısrarla savunmuş, Anadolu’daki şanlı direnişin bastırılması için İstanbul hükümetine defalarca baskı yapmıştır. Milli mücadelenin kazanılmasından sonra Yunanistan’a kaçmış adı Yüzellilikler listesinde geçen bir alçaktır. Bu kişinin adının bir milli  eğitim okuluna verilmesi Türk Milleti’ni ayrıştıran bir hamledir.

 

Ülkemizin İkinci İstiklal Savaşı verdiği, terörle mücadele sürecinden geçtiği bu dönemde Kurtuluş Savaşı’na açıkça düşmanca tutum almış bu zatın isminin bir okula verilmesi, kararlı bir şekilde süren vatan mücadelemize zarar vermektedir. FETÖ ve PKK’ya karşı milletçe topyekün bir savaş verdiğimiz bu dönemde alınan bu karar sadece Türkiye düşmanlarının yüzünü güldürmektedir. Milli Eğitim Bakanlığının görevi vatanına, milletine bağlı bireyler yetiştirmektir. Ülkemizin 7’den 70’e Atatürk’te birleştiği bu dönemde yapılan bu uygulama sadece vatan düşmanlarına hizmet eder.

 

Milli Eğitim Bakanlığını uyarıyoruz; Türk Gençliği gücünü şanlı tarihinden almaktadır. O tarihin içerisinde Mustafa Sabri gibiler ancak vatan haini olarak anılacaktır. Mustafa Sabri’nin ismi derhal okuldan geri çekilmelidir. Türkiye Liseliler Birliği olarak bu sürecin takipçisi olacağız.

 

 

Yıldırım Gençer

TLB Genel Başkanı

Tarih:
Diğer Haberler