Yurt genelinde 20den fazla merkezde yüzlerce liseli ile gerçekleştirdiğimiz Atatürkçülük Okulları tamamlandı.

Türkiye Liseliler Birliği olarak 19 Ocak’tan bugüne yurdun dört bir yanında düzenlediğimiz, Atatürkçü, vatansever liselileri bir araya getirdiği ve Atatürkçülük’ün, Mustafa Kemal’in teşkilatlı hayatının öğrenildiği Atatürkçülük Okulları tamamlandı.

 

19 Ocak’ta liselerin senenin ilk dönemini tamamlamasıyla başlayan Atatürkçülük Okulları dün sona erdi. Okullar, Adana’dan Edirne’ye yurdun her köşesinde 20’den fazla merkezde yüzlerce liselinin katılımıyla düzenlendik.

 

İki oturumdan oluşan Atatürkçülük Okulları’nda ilk oturum “Atatürkçülük Nedir?” konusu ele alındı. Atatürkçülük’ün ortaya çıkışı, günümüzdeki karşılığı, Atatürkçülük’ün aslında ne anlama geldiği tartışılırken aynı zamanda Cumhuriyet Devrimi’nin oluşma koşulları ve beslendiği kaynaklar, dönemin zorlukları ve Atatürk’ün hamleleri konuşuldu. “Atatürk ve Teşkilatçılık” konulu ikinci oturumda ise Atatürk’ün harbiye yıllarından itibaren içerisinde bulunduğu teşkilatlar, kurduğu gizli cemiyetler, çıkardığı yayınlar, eğitime verdiği önem ve ömür boyu teşkilatlı yaşamı gençlere sunuldu.

 

Okullarda TLB Genel Başkanı Yıldırım Gençer, TLB Genel Sekreteri Birkan Burkan, TLB Genel Başkan Yardımcısı Uğur Aykaç, TLB Basın ve Propaganda Sorumlusu Ali Murat Engin, TGB Genel Başkan Yardımcısı Bora Çelik, TGB Kırmızı Beyaz Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hakkı Erman Ergincan, TGB Eğitim Sorumlusu Işıkgün Akfırat, TGB Genel Sekreter Yardımcısı Nuri Kaya, TGB GYK Üyesi Kaan Arslan ve TGB GYK Üyesi, TLB İstanbul İl Sorumlusu Ersoy Akalın eğitim verdi.


Atatürk’ü Tanımak İçin Başucu Kitapları

 

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve TLB Genel Merkez Yöneticileri eğitimler sırasında gençlere pek çok kitap önerdi. Yusuf Akçura’nın “Türk Devriminin Programı”, Tugay Şen’in “Atatürk ve Teşkilatçılık”, Ali Fuat Cebesoy’un “Sınıf Arkadaşım Atatürk” , “Nutuk” ve Alev Coşkun’un “ Samsun’dan Önce Bilinmeyen 6 Ay” isimli kitaplar liselilere önerilen kitaplar arasında.

 


Afrin’deki Mehmetçiğe Selam

 

Eğitimlerde Afrin’de emperyalizmin; bölücü terör örgütünün belini kıran kahraman Mehmetçiğimizin yanlarında olduğumuzu belirtirken, “Afrin’de savaşan Mehmetçiğe bin selam” sloganı atarak bugün verilen bu savaşın ABD emperyalizminin bölge ülkelerinden ve ülkemizdeki faaliyetlerinin son bulması ve gerçek barışın sağlanması için operasyonları desteklediğimizi vurguladık.

 

Atatürkçülük Okulları Tamamlandı

TLB Adana
TLB Adana
1/11
TLB Ankara
TLB Ankara
2/11
TLB İstanbul 1
TLB İstanbul 1
3/11
TLB İstanbul 2
TLB İstanbul 2
4/11
TLB İzmir
TLB İzmir
5/11
TLB Muğla
TLB Muğla
6/11
TLB İstanbul 3
TLB İstanbul 3
7/11
TLB Denizli
TLB Denizli
8/11
TLB Kocaeli
TLB Kocaeli
9/11
TLB Konya
TLB Konya
10/11
TLB Muğla
TLB Muğla
11/11

TLB Muğla'dan Afrin'deki Mehmetçiğe Destek

TLB Kocaeli'den Afrin'deki Mehmetçiğe Destek

Tarih:
Diğer Haberler