29 Ekim Coşkusu Tüm Yurdu Sardı

TLB tüm yurtta coşkuyla 29 Ekim'e hazırlanıyor.

29 Ekim Coşkusu Tüm Yurdu Sardı

Türkiye Liseliler Birliği önderliğindeki demokratik kitle örgütleri 29 Ekim’de Anıtkabir’e yürüyecek. Cumhuriyet Kadınları Derneği(CKD), Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD), Ulusal Eğitim Derneği, Ulusal Kanal Gönüllüleri, Türkiye Sanatçılar Birliği(TSB), Eğirdir Komando Asteğmenler Derneği, Vatan Partisi ve terörle mücadele gazileri de büyük yürüyüşe çağrı yapıyor. 29 Ekim’de yüzbinlerce vatansever Amerikan güdümlü PKK terörüne, FETÖ’ye ve başkanlık heveslilerine karşı ellerinde Türk bayrakları ile Anıtkabir’de buluşacak. Aynı zamanda, ‘‘Cumhuriyetin Çocukları Atası’na Yürüyor’’ sloganıyla düzenlenecek yürüyüşün proje okulu uygulamasına karşı en büyük protesto gösterisi olması bekleniyor. 

Liseliler, Türkiye’nin dört bir yanında çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Başta Ankara olmak üzere İstanbul, İzmir, Balıkesir, Muğla, Manisa, Adana, Antalya, Konya, Ordu, Elazığ gibi pek çok şehirde açtıkları stantlar ile yurtseverleri 29 Ekim’de Anıtkabir’e davet ediyorlar. Bildiriler dağıtıyor, afişler asıyorlar. 

Çalışmalarla ilgili bilgi veren TLB Genel Sekreteri Birkan Burkan; ‘‘Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılı sonunda liselilerin yandaş müdürlere sırtını dönmesiyle başlayan eylemlerle liselerde gericiliğe karşı ortak bir tavır oluştu. Bu dönem başında ise proje okulları yönetmeliği liseleri ayağa kaldırdı. Öğrenci ve veliler öğretmenlerine sahip çıktı. Bu aynı zamanda cumhuriyet devrimine sahip çıkma beyanıydı. Liseliler, on beşliler ruhuyla vatanı ve cumhuriyeti savunuyorlar. Bu kararlılığı 29 Ekim’de Ata’mızın huzuruna çıkarak göstereceğiz. Tüm illerden Ankara’ya otobüsler kaldıracağız. Yurt çapında tanıtım stantları açarak halkımıza eylemimizi anlatıyoruz. Liselerdeki mücadele heyecanını sokağa taşıdık. Stantlarımıza ilgi çok yoğun. Şimdiden yüzlerce kişi Ankara’ya gitmek için otobüslerde yerini ayırttı. ’’dedi.

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler