Levent Kırca'yı Mezarı Başında Andık

TLB ve TGB olarak usta sanatçı Levent Kırca’yı, aramızdan ayrılışının ikinci yıl dönümünde Zincirlikuyu’daki mezarı başında andı.

Levent Kırca'yı Mezarı Başında Andık

Düzenlenen törende konuşan TGB Genel Başkanı Cem Dikmen: “Levent Kırca hayatını Türkiye’nin daha çağdaş bir ülke olması için mücadeleye adamış bir aydındı. Diğer aydınlarımızdan çok farklı, ayrılan yönleri vardı. O milyon dolarlar kazanmayı değil, milyonlarca insanın kalbini kazanmayı hedefleyen bir aydındı. Bu anlamda da çok değerli bir insandı. Giderken de bize çok çok önemli görevler bıraktı. Dedi ki: ‘dik durun, Atatürk’le kalın, Cumhuriyetle kalın’. Onun verdiği görevleri de harfiyen Türk Gençliği olarak, TGB ve TLB olarak yerine getirmeye çalışıyoruz.” dedi.

 

“LEVENT ABİ İLE İSTİKLAL YÜRÜYÜŞÜNDE OMUZ OMUZA”

 

“Türkiye çok kritik süreçlerden geçiyor ve bu kritik süreçleri anlatmanın da bir tane yolu var, o da ‘ya istiklal ya ölüm’ diyen, bu programı benimseyen devrimcilerin, Mustafa Kemal Atatürk’ün askerlerinin Türkiye’yi bağımsızlık rotasına sokmasıyla mümkün. ” ifadelerini kullanan Dikmen 26- 29 Ekim boyunca yapacakları İstiklal Yürüyüşünü anlattı: 29 Ekim’de TGB ve TLB olarak önümüze bir ‘İstiklal Yürüyüşü’ koyduk. Samsun’dan başlayacağız, Amasya’ya gideceğiz, ardından Erzurum’a, ardından Sivas’a ve en sonunda 29 Ekim’de Birinci Meclis önünde buluşacağız. Levent Kırca abimiz de bu yürüyüşlerde bizlerle omuz omuza olacaktır. Türkiye’nin kurtuluşuna giden yolda hiçbir çabayı bugüne kadar esirgemedi, bundan sonra da bizler ondan o görevi devraldık. Dik duracağız, Atatürk’le kalacağız, Cumhuriyetle kalacağız. Levent abimizi buradan tekrar saygıyla ve sevgiyle anıyoruz.”

 

Anma töreni, yapılan konuşmaların ardından Genel Başkanımız Cem Dikmen ve Genel Başkan Yardımcımız Yıldırım Gençer’in Levent Kırca’nın mezarına karanfil bırakmasıyla sona erdi.

 

Tarih:
Diğer Haberler