LGS mağduru öğrencilerin zaferi

MEB'in lise yerleştirmelerinde yaptığı hata sonucu üçbini aşkın öğrenci açıkta kalmıştı. Kartal'da velilerin mücadelesi sonucu öğrenciler yerleşti.

LGS mağduru öğrencilerin zaferi

İlk ders zilinin çalmasının üzerinden bir hafta geçmesine rağmen üçbini aşkın öğrenci yerleşememiş, okullarına gidememişti. Bakanlık bu hatanın mimarlarını görevden almasına rağmen mağdurlar hâlâ açıkta kalmıştı. Veli ve öğrencilerin dün Kartal’da yaptığı basın açıklaması sonuca ulaştı. Bir haftadır mücadele eden öğrenciler okullarına yerleşti.

Liseye başlayanlar için okullar açılalı iki hafta oldu. Ancak binlerce öğrencinin hâlâ bir okulu yok. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu öğrencilerin sayısını “3 bin küsur” olarak açıkladı. İstanbul’un özellikle Anadolu yakasında çok sayıda öğrenci hala açıkta. Kartal’da 78 öğrenci velisi yaklaşık 10 gündür Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önünde çocukları için iyi bir haber bekliyorlardı. Ortaokul Başarı Puanları 80 ile 95 arasında değişen bu öğrencilerin tek talebi bir Anadolu lisesine yerleşebilmekti. Veli ve öğrenciler, önceki gün bu taleplerini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önünde yaptıkları basın açıklamasıyla bir kere daha duyurmuşlardı. Açıklama yapılırken, Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir yetkili velilere, “Pazartesiye kadar sizleri sırayla arayacağız ve çocuklarınız okullara yerleşecekler” dedi.


"Mücadelemiz sürecek"

Talebe.org olarak mağdur öğrencilerin velilerinden Tülin Arslan Aydın ile yaptığımız görüşmede mücadelelerinin süreceği mesajını veren Aydın, "Mücadelemiz Türkiye'ye mal oldu. Bu sorun sadece Kartal’da çözüldü. Fakat tüm Türkiye'deki mağdur aileler ile iletişimdeyiz. Beylikdüzü, İzmir, Ankara'da da yerleşemeyen bir çok öğrenci var." dedi. 

Yaşadıkları mağduriyeti anlatan Aydın, "Anneler olarak çocuklarımızın gözyaşlarına boğulduğunu görmekten yorulduk. Çocuklarımız odalarına kapandı, psikolojileri bozuldu. Çevremizdeki insanlar hergün arayıp durumu soruyorlardı. Bu baskılar altında mücadelemizi sürdürdük ve başarıya ulaştık. Çocuklarımız istedikleri okullara, Anadolu Liselerine yerleştiler. 

"Her veli ileride bu sorunu yaşayabilir"

Basın açıklamasını gerçekleştirdikleri gün ve sonraki süreçte yaşadıklarını aktaran Aydın, "Emniyet görevlileri de bunu yaşamaktan tedirgin. Bizlere açıklama sürecinde çok yardımcı oldular. Biz mağdur aileleriz, velileriz. Saygı çerçevesi içerisinde amacımıza ulaştık. Orada konuştuğumuz emniyet görevlileri de ileride çocuklarının bu sorunu yaşayabileceklerinden endişe duyuyor." dedi.

Türkiye Liseliler Birliği olarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı hata sonucu açıkta kalan tüm lise öğrencileri okullarına yerleşene kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Önceki günlerde yaptığımız açıklamada da belirttiğimiz gibi "Geleceğimiz açıkta bırakılamaz!"

Tarih:
Diğer Haberler