Liseliler Ankara'da Atatürkçülük Okulu'nda buluştu

Türkiye Liseliler Birliğinin Türkiye genelinde düzenlediği Atatürkçülük Okulları’nın Ankara ayağı başarılı bir şekilde tamamlandı.

Liseliler Ankara'da Atatürkçülük Okulu'nda buluştu

Türk Hukuk Kurumu Genel Merkezi’nde yapılan Atatürkçülük Okulu saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. Atatürkçülük Okulu’nun ilk oturumunun konusu “Atatürkçülük Nedir?” oldu. İlk oturumun sunumunu TLB Genel Başkanı Yıldırım Gençer yaptı. Konuşmasının başında, Zeytin Dalı Harekatı’nda mücadele eden Mehmetçiğe selam gönderen Yıldırım Gençer aynı zamanda sunumunda şunları söyledi “Ekim Devrimi ve Fransız Devrimi, Kemalist Devrimi gerçekleştiren fikirlerin oluşumunu sağladı. Atatürkçülük önce bağımsızlık demektir. Bugün terör örgütlerine karşı topyekün mücadele ediyoruz. Bu yüzden Atatürkçülük Okulu’ndan
Mehmetçik’e selam yoluyoruz”

 

Okulun ikinci oturumunun konusu ise “Atatürk ve Teşkilatçılık”dı. İkinci oturumun sunumunu ise TGB GYK Üyesi Işıkgün Akfırat yaptı. Işıkgün Akfırat yaptığı sunumda Atatürk’ün lise yıllarından beri teşkilatlı olduğunu ve Atatürkçü gençlerin de buna uygun olarak teşkilatlı olması gerektiğini vurgulayarak salondaki liselilere TLB’ye üye olma çağrısı yaptı.

Tarih:
Diğer Haberler