Mavi Balina'ya Karşı TLB'nin Reçetesi Hazır

Genel Sekreterimiz Furkan Kaplan, TGB GYK Üyesi Dilek Çınar ve İstanbul İl Başkanımız Nazlı Öztürk, Mavi Balina'ya karşı mücadelemizi anlattı.

Mavi Balina'ya Karşı TLB'nin Reçetesi Hazır

Genel Sekreterimiz Furkan Kaplan, TGB GYK Üyesi Dilek Çınar ve İstanbul İl Başkanımız Nazlı Öztürk, Ulusal Kanal'da Şule Perinçek'in sunduğu Yeni Ufuklar programında Mavi Balina'ya karşı başlattığımız mücadeleyi anlattı.

Çocuklarımızın, arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin canına kasteden Mavi Balina'ya karşı Türkiye Liseliler Birliği'nin harekete geçtiğini söyleyen Genel Sekreterimiz Furkan, Mavi Balina'nın oyun değil virüs olduğunu söyledi. Kaplan programda şu sözleri dile getirdi:

"TLB olarak siber zorbalığa karşı topyekun mücadele başlattık. Sadece Mavi Balina değil, insanların internet üzerinden başkalarına tehditler, şantajlar vb. yollarla zorbalık uygulamasına karşı gençleri TLB'ye çağırıyoruz. Madde bağımlılığına karşı mücadele veriliyor ancak yetkililer yerine bir şey koyamadığı için bunu önleyemiyor. Biz Mavi Balina'ya karşı TLB'nin reçetesini açıkladık. Gençleri sanat, spor, bilim faaliyetlerine teşvik ediyoruz. Sistem gençliği tüketmeye yönlendiriyor. Biz de gençliğin üretimin içerisine girmesini istiyoruz. Mavi Balina gibi oyunlardan dolayı teknolojiyi öcü gibi göstermemeliyiz. Teknolojiyle buluşan gençler yeni buluşlar icat ediyorlar. Kendi özgün milli eğitim modelimizi yaratmamız lazım. TLB duvarsız bir okuldur. Bütün aileleri bize destek olmaya çağırıyoruz. TLB olarak yakın zamanda tüm bu sıkıntılara karşı çözümlerimizi açıklayacağız."

SANAL İÇERİKLER GÜMRÜĞE TABİ TUTULMALI

Sanal içeriklerin ülkemize girerken gümrüğe tabi tutulması gerektiğini söyleyen TGB GYK üyesi Dilek Çınar, "Biz gençlere bilgisayar kullanmayın demiyoruz. Ancak burada bilgisayarı ne amaçla kullandığımız önemli. Buradaki sanal içeriklerin ülkemize girerken bir gümrüğe tabi tutulmasını istiyoruz. Bütün liseli arkadaşlarımıza çağrımızdır. Türkiye'nin her yerinde varız. Türkiye Liseliler Birliği'ne üye olun. Her türlü bağımlılığa karşı birlikte mücadele edelim." dedi.

MAVİ BALİNA'YA KARŞI GENÇLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ

Gençliğin bilgisayar bağımlılığına dikkat çeken Nazlı Öztürk, "Gençlik bilgisayar bağımlısı olmuş durumda. Mavi Balina gibi oyunlara karşı eskisi gibi gençleri bağımlılıktan uzaklaştırmak, onları yeniden topluma kazandırmak için basın açıklaması düzenledik, insanlarla bu konuyu konuştuk. TLB olarak bütün faaliyetlerimizi bu meseleyi göz önünde bulundurarak yapıyoruz. Yaz kamplarımızda kurduğumuz atölyelerde hep birlikte halk oyunları, tiyatro, müzik, spor dersleri alıyoruz ve kampın sonunda bunları sunuyoruz." sözlerini dile getirdi.

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler