TLB Genel Merkezi yeni döneme hazır

Dün Ankara'da düzenlenen TGB 5. Olağan Genel Kongresi ile Türkiye Liseliler Birliği'nde de yeni görevlendirmeler gerçekleşti.

TLB Genel Merkezi yeni döneme hazır

Dün Ankara Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda gerçekleşene Türkiye Gençlik Birliği 5. Olağan Genel Kongresi'nde Türkiye Liseliler Birliği Genel Başkanı Yıldırım Gençer TGB Genel Başkanı seçildi. Kongre sonrası yapılan TGB Genel Yönetim Kurulu toplantısı ile Türkiye Liseliler Birliği Genel Başkanı Hakkı Erman Ergincan seçildi.

"MUSTAFA KEMAL GİBİ TEŞKİLATLI, MUSTAFA KEMAL GİBİ TEŞKİLATÇI"

Kongre sonrası yapılan Genel Yönetim Kurulu (GYK) toplantısında, Hakkı Erman Ergincan, Türkiye Liseliler Birliği Genel Başkanlığına seçildi. Ergincan yaptığı konuşmasında “Sistemin, bizi mücadeleden alıkoymak isteyecek birçok argümanı var. TLB, mücadeleden alıkoymak isteyenlere karşı genç yaşta cevap vermektir. TLB’li olmak Mustafa Kemal gibi teşkilatlı, Mustafa Kemal gibi teşkilatçı olmaktır. Mustafa Kemal’in dediği gibi tek ihtiyacımız olan şey çalışmaktır. Zafere çalışarak ulaşacağız. Bizden öncekilerin tecrübesi, bizden sonrakilerin enerjisiyle O’nun açtığı yolda, gösterdiği hedefe ilerliyoruz.” ifadelerini kullandı.



Bayrağı devrettiler

Önceki dönemde Basın ve Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Ali Murat Engin, yeni mücadele döneminde de görevini sürdürmeye devam ederken, yapılan kongrede önceki dönem TLB Genel Sekreterliği görevini yürüten Birkan Burkan ve TLB Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Uğur Aykaç Türkiye Gençlik Birliği ve Türkiye Liseliler Birliği okulundan mezun oldular.

Mezuniyetlerin ardından TLB Genel Sekreterliği görevine TGB Genel Yönetim Kurulu toplantısında Furkan Kaplan seçildi. Kaplan kongrede yaptığı konuşmasında " Türkiye Gençlik Birliği, geleceğin sanat, spor, edebiyat, medya ve siyaset alanındaki önderlerini yetiştiren duvarsız bir okuldur. Uğur Mumcular, Ahmet Taner Kışlalılar, Hasan Yalçınlar, Namık Kemaller ve Mustafa Kemaller bu okulda yetişmektedir.

Türkiye Gençlik Birliği okulu, gariban Anadolu köylüsünün çocuklarını eğiten, donatan, sanatkar ve zanaatkar öğretmenler haline getiren Köy Enstitüleri'nden almıştır. Türkiye'nin içine girdiği olağanüstü süreçte bu ruhla daha cesur, daha kararlı, daha sağlam ve daha büyük adımlar atmak zorundayız. Zafer artık yakın olmanın berisinde ufukta görünmektedir.

Osmanlı'daki Suhte hareketinden bugüne yüreği milletiyle çarpan Türk gençli olarak daha büyük yüklerin altına gülümseyerek, hep birlikte giriyoruz." ifadelerini kullandı.

Hakkı Erman Ergincan kimdir?

15 Aralık 1992’de Çankaya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Dumlupınar İlköğretim Okulu’nda tamamlayan Ergincan, lise öğrenimini Kabataş Erkek Lisesi’nde gördü. Halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İnşaat bölümünde yüksek öğrenimine devam eden Ergincan, 2009’dan bugüne sırasıyla TGB Liseli Maltepe İlçe Temsilciliği, TGB Liseli Kabataş Erkek Lisesi Birim Örgüt Başkanlığı, TGB Liseli İstanbul İl Yöneticiliği, TGB ODTÜ Birim Örgüt Başkanlığı, TGB Ankara İl Yöneticiliği, TGB Genel Yönetim Kurulu Üyeliği ve Kırmızı Beyaz Dergisi Genel Yayın Yönetmenliği görevlerini yürüttü. Ergincan, TGB 5. Olağan Genel Kongresi’nin ardından yapılan GYK toplantısında, oy birliği ile TLB Genel Başkanlığına seçildi.

İyi derecede İngilizce bilen Ergincan, TGB Uluslararası İlişkiler Bürosu Yöneticiliği de yapmış ve TGB yurtdışı faaliyetlerinde de yer almıştır.

Furkan Kaplan kimdir?

16 Ağustos 1996'da Eskişehir'de doğdu. Annesi ev hanımı, babası araba tamircisidir. İlk ve orta öğrenimini Eskişehir'de tamamlayan Kaplan, lise öğrenimini yatılı olarak Çifteler Köy Enstitüsü'nün devamı olan Yunusemre Anadolu Öğretmen Lisesi'nde gördü.

Anadolu Üniversitesi Zihin Engelliler Öğretmenliği Programından mezun olan Kaplan, üniversite öğrenimi sırasında Engelliler Araştırma Enstitüsü bünyesinde yardımcı öğretmen olarak çalıştı. Meslek haklarını koruma mücadelesi veren Özel Eğitimciler Derneği'nin ve çocuk istismarına karşı çalışma yürüten Eksi 25 Derneği'nin gençlik yapılanmalarının kuruluşunda görev aldı.

2011'den bugüne sırasıyla; TGB Liseli Yunusemre Anadolu Öğretmen Lisesi Birim Örgüt Başkanlığı, TGB Liseli İl Sekreterliği, TLB İl Sekreterliği, TGB Anadolu Üniversitesi Birim Örgüt Başkanlığı, TLB Eskişehir Sorumluluğu, TGB Eskişehir İl Başkanlığı görevlerini yürüttü.

Eğitim tarihi, halk müziği, fotoğrafçılık ve bisiklet sporuyla ilgilenmektedir.


5. Dönem TGB GYK Üyesi olan Kaplan, TGB 5. Olağan Genel Kongresi’nin ardından yapılan GYK toplantısında, oy birliği ile TLB Genel Sekreterliği'ne seçildi.

Ali Murat Engin kimdir?

15 Haziran 1995'de İstanbul'da doğdu. Annesi memur, babası işçidir. İlk ve orta öğrenimini Çerkezköy Atatürk İlk-Ortaöğretim okulunda tamamlayan Engin, lise öğrenimini Kapaklı Çok Programlı Lisesi'nde gördü.

İstanbul Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü'nde lisans eğitimine devam etmekte olan Engin, 2013'ten bugüne sırasıyla; TGB İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Sorumlusu, TGB İstanbul AFK üyesi, TLB İstanbul İl Sorumlu Yardımcısı görevlerini yürüttü. TGB GYK Üyesi olan Engin, 2017'den bugüne TLB Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevini yürütmektedir.



Tarih:
Diğer Haberler