TLB Iğdır: 98 yıl önceki gibi, Türk milleti yine vatan mevzisinde!

TLB Iğdır İl Başkanı Furkan Turab Arslan 19 Mayıs nedeni ile bir basın toplantısı düzenledi.

TLB Iğdır: 98 yıl önceki gibi, Türk milleti yine vatan mevzisinde!

TLB Iğdır İl Başkanı Furkan Turab Arslan 19 Mayıs nedeni ile bir basın toplantısı düzenledi.
TLB Iğdır Başkanı Furkan Turab Arslan “17 Mayıs günü kurulan TLB şimdiden 17 üyeye ulaşmış durumda. Vatanımızı savunmak ve Atatürk ilkelerini yaşatmak için Iğdır'da TLB’yi kurmuş bulunuyoruz ve çok mutluyuz. Mehmetçik sınır ötesinde vatan savunması yaparken biz de ülke içinde vatan savunmasındayız. Önümüzdeki süreçte Iğdır’ın tüm liselilerini TLB altında toplayıp daha güçlü bir şekilde vatan savunması için mücadele edeceğiz.” dedi.
Arslan basın açıklamasında:
“98 yıl oldu Kurtuluş Savaşımızın mücadele kıvılcımını yakalı... Mazlum milletlerin kurtuluş yolunun bağımsızlığını kazanmaktan geçtiğini tüm cihana gösterdik. Cansiperane olduk güzel yurdumuzu alçaklara çiğnetmemek için. Cümle emperyalistlerin yurdumuzu kuşattığı o zorlu koşullarda bağımsızlığımızı kazanmamızı sağlayan en önemli unsur Türk milletini vatan savunmasında birleştiren işte bu ruhtur.
Dün İngiliz emperyalizminin rolünü bugün Amerika Birleşik Devletleri aldı. Türk Ordusu ve Türk Milleti yine vatan mevzisinde.
Amerikan emperyalizmi; FETÖ’sünden PKK/PYD’sine, IŞİD’ine kadar tüm terör örgütleriyle yurdumuza saldırıyor, bombalarla şehirlerimizin, insanlarımızın geleceğini karartıyor.
Darbe girişimleriyle egemenliğimize müdahale etmeye çalışıyor.
NATO’su, AB’si yaptırımlarıyla iç işlerimize karışıyor.
Emperyalizmin artık açıktan yaptığı bu alçakça saldırılara karşı Türk Silahlı Kuvvetleri; gözünü kırpmadan yurtta ve sınır ötesinde operasyonlarını sürdürüyor. Bölücü ve gerici terörü eziyor. Suriye’nin kuzeyinde Amerikancı koridora müdahale ediyor.
Ordumuzun başarıları sonrasında, güney sınırımızda ABD tanklarının namlularını Türkiye’ye çevirmesine göz yumamayız. PYD’ye ağır silah yardımı kararı alanlara bir cevabımız var elbet. Mehmetçik savaşırken İncirlik Üssü Amerikan eşkıyalarına peşkeş çekilemez. Bugün vatanseverliğin öncelikli görevi İncirlik Üssü’nün Mehmetçiğin emrine verilmesi ve Amerika’nın defedilmesidir. Türk gençliği bütün yurtta bu eşkıya yatağının kapatılması için ayağa kalkmıştır ve bu işin peşini bırakmayacaktır!
Atatürk Gençliğinin Günleri Geldi
Karamsarlık ve umutsuzluk geride kalmıştır.
Bizler, Mustafa Kemal’in ‘bütün ümidim’ dediği gençlik olarak görev başındayız.
FETÖ’sünden PKK’sına emperyalizmin bütün bölücü ve gerici unsurlarıyla cephe cepheyeyiz.
Onların Conileri varsa bizim Mehmetçiğimiz var.
Onların terör aygıtları varsa bizim göğsünü bombalara siper eden Fethi Sekinlerimiz var.
Tevfik Fikret’in dizeleriyle sesleniyoruz;
"Zulmün topu var, güllesi var, kal’ası varsa,
Hakkın da bükülmez kolu, dönmez yüzü vardır."
Amerika’nın PKK’sı Fethullahçı Terör Örgütü varsa, Türk Milleti’nin de Atatürkçü, vatansever gençliği vardır.
Milletimizin bizden beklentilerini bilen Türk gençliği olarak bir kez daha ilan ediyoruz: Tam bağımsız Türkiye'yi kesinlikle kuracağız.
Biz Türkiye Liseliler Birliği Iğdır olarak tüm liselerde Türk ve Kürt kardeşliğini emperyalizmin tüm dayatmalarına karşı savunacağız. Biz Mustafa Kemal’in askerleri gericiliğe ve bölücülüğe geçit vermeyeceğimizi buradan ilan ediyoruz. Yaşasın Türkiye Liseliler Birliği. Yaşasın tam bağımsız Türkiye.”

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler