ABD'den Türkiye'ye Hamas tehdidi

ABD Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve heyetinin Hamas yöneticileriyle görüşmesine tepki gösterdi.

ABD'den Türkiye'ye Hamas tehdidi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki gün önce Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ve beraberindeki heyet ile görüşmesi ABD'yi rahatsız etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"ABD, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 22 Ağustos'ta İstanbul'da iki Hamas liderini ağırlamasına şiddetle karşı çıkıyor. Hamas, ABD ve AB tarafından terör örgütü olarak kabul edilmiştir ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ağırladığı her iki yetkili de 'Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Teröristler'dir. ABD Adalet Ödülleri Programı, bu kişilerden biri hakkında çok sayıda terörist saldırı, kaçırma ve adam kaçırma olayına karıştığı için bilgi arıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu terör örgütüyle sürekli temas kurması, yalnızca Türkiye’yi uluslararası toplumdan izole etmeye hizmet ediyor, Filistin halkının çıkarlarına zarar veriyor ve Gazze’deki terörist saldırıları önlemek için başlatılan küresel çabaların altını oyuyor. Türk Hükümeti'nin Hamas ile ilişkileri konusundaki endişelerimizi en üst düzeyde dile getirmeye devam ediyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Şubat'ta gerçekleşen ilk toplantının ardından bu yıl Hamas liderliğini Türkiye'de ikinci kez karşıladı."

Tarih:
Diğer Haberler