Ersin Tatar: Akıncı'nın Açıklaması Rumları ve Batı'yı Sevindiriyor

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın açıklamalarının Rumları ve Batı'yı sevindirdiğini söyledi.

Ersin Tatar: Akıncı'nın Açıklaması Rumları ve Batı'yı Sevindiriyor

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın İngiliz The Guardian gazetesine Türkiye’yi eleştiren açıklamalarını Aydınlık’a değerlendirdi. Başbakan Tatar, Akıncı’nın büyük bir yanlış içinde olduğunu söyledi. Akıncı’nın açıklamalarında KKTC ve Türkiye hakkında gerçek olmayan ifadeler bulunduğunu kaydeden Tatar, şöyle konuştu: “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kıbrıslı Türklerin iradesi ile kuruldu. Kıbrıs Türkünün geleceğini sağlama almak için kuruldu. Sayın Akıncı’nın buna rağmen Türkiye’nin KKTC’yi vilayet yapacağı iddiası temelsizdir. Kıbrıs Türk halkı Akıncı’nın KKTC’ye zarar veren bu davranışına karşı gereğini yapacaktır.”

Tatar, “KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı neden böyle bir açıklama yaptı? Türkiye’ye karşı Batı ülkelerinin desteğini mi almaya çalışıyor?” sorumuza, “Evet maalesef” yanıtını verdi.

"HALKIMIZIN ZARARINA"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Anavatan Türkiye’nin Kıbrıs davasını birlikte savunması, kardeşçe, samimi bir işbirliği içinde olması gerektiğini vurgulayan Tatar, buna karşı çıkan açıklamaların ve girişimlerin Türkiye’ye zarar verdiğini söyledi. Türkiye’ye karşı açıklamalar yapan Akıncı’nın Kıbrıs davasına zarar verdiğini, Kıbrıs halkının geleceğini ve güvenliğini de tehlikeye attığını ifade etti.

Akıncı’nın açıklamalarına, Kıbrıs’ın tamamını Rumlara vermek isteyen Batılı devletlerin ve Rumların sevindiğini kaydeden Tatar, şöyle sürdürdü: “Akıncı’nın İngiliz The Guardian gazetesine yaptığı açıklamalar, baştan sona yanlıştır ve kabul etmemiz mümkün değildir. Akıncı Türkiye’yi eleştirerek, ağır suçlamalar yaparak, Batılı ülkelerin desteğini alma ve seçim kazanma planı yapmaktadır. Ama KKTC’ye ciddi zarar vermiştir. Rumlar, açıklamasını ellerini ovuşturarak okumuştur.”

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler