Hem Evden Çıkmayıp Hem de Müze Gezmek İster misin?

Yeni tip koronavirüsle mücadele sürecinde zorunlu olarak evlerde kaldığımız sürede Türkiye'yi gezebilir, tarih ve kültür mirasımızı keşfedebiliriz.

Hem Evden Çıkmayıp Hem de Müze Gezmek İster misin?

Yeni tip koronavirüsle mücadele sürecinde zorunlu olarak evlerde kaldığımız sürede Türkiye'yi gezebilir, tarih ve kültür mirasımızı keşfedebiliriz. Kültür ve Turizm Bakanlığı Koronavirüs tedbirleri kapsamında evlerinden çıkamayanlar için müzelerini sanal ziyaretlere açtı. Anadolu'nun binlerce yıllık tarihini, Cumhuriyetimizin kahramanlık dolu anılarını barındıran müzelerimizi sanal turlarla ziyaret edebiliyorsunuz. Bizler sizler için bu müzeleri derledik. Hazırsanız başlayalım. :)

1. Kurtuluş Savaşı Müzesi-Ankara

Ankara Ulus meydanında bulunan I. Türkiye Büyük Millet Meclisi milli mücadelemizin ve istiklal uğruna yemin edenlerin anılarını barındırıyor.

       2. Cumhuriyet Müzesi-Ankara

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda 2. Türkiye Büyük Millet Meclisi binası olarak hizmet veren müze; Atatürk ilke ve devrimlerinin doğuşuna ve çok partili sisteme tanıklık edişiyle cumhuriyet gençliğine adandı.

3.Efes Müzesi-İzmir

Görkemli kentin zengin müzesi
Gerçekleştirilen kültürel faaliyetler ve ziyaretçi kapasitesiyle Türkiye'nin en önemli müzeleri arasında bulunan Efes Müzesi'nde en çok ilgi çeken eserler arasında Efes Artemis heykeli, yunuslu Eros, tavşanlı Eros, Eros başı, Priapos heykeli, mermer Artemis heykeli, Mısırlı rahip heykeli, İsis heykeli, çeşitli mitolojik tanrı heykelleri ve Sokrates başı bulunuyor.

Müzenin orta bahçesinde oluşturan arasta bölümünde ise eski Türk kasabalarındaki ticaret yaşamı ve kaybolmaya yüz tutan çeşitli el sanatları sergileniyor. Müzenin ayrı bir bölümünde Antik Çağ'dan başlayarak Osmanlı dönemini de kapsayan elektron, altın, gümüş, bakır sikkeler ve takılar yer alıyor.

4. Troya Müzesi- Çanakkale

Troya Müzesi, Çanakkale İli, Merkez İlçesi’ne bağlı Tevfikiye Köyü sınırları içinde yer alan, UNESCO’nun 1998 yılında Dünya Kültür Mirası Listesi’ne aldığı, Troya Antik Kenti girişinde yer almaktadır.

5. Anadolu Medeniyetler Müzesi-Ankara

Anadolu Medeniyetleri Müzesi Ankara Ulus ilçesi Atpazarı olarak adlandırılan semtte, Ankara Kalesi’nin dış duvarının güneydoğu kıyısında yeni işlev verilerek düzenlenmiş iki Osmanlı binasından oluşmaktadır. Bu yapılardan biri Mahmut Paşa Bedesteni, diğeri Kurşunlu Han’dır. Tarihi yapıları, köklü geçmişi ile bugünlere gelen Anadolu Medeniyetleri Müzesi 19 Nisan 1997 tarihinde İsviçre'nin Lozan kentinde 68 Müze arasında birinci seçilerek "Avrupa'da Yılın Müzesi" unvanını elde etmiştir.

Paleolitik Çağ Bölümü (Gezilebilecek Süre: 10 dk.)

Neolitik Çağ Bölümü (Gezilebilecek Süre: 10 dk.)

Kalkolitik Çağ Bölümü (Gezilebilecek Süre: 10 dk.)

Erken Tunç Çağı Bölümü (Gezilebilecek Süre: 15 dk.)

Asur Ticaret Kolonileri Bölümü (Gezilebilecek Süre: 10 dk.)

Hitit Bölümü (Gezilebilecek Süre: 10 dk.)

Frig Bölümü (Gezilebilecek Süre: 10 dk.)

Urartu Bölümü (Gezilebilecek Süre: 10 dk.)

Taş Eserler Salonu (Gezilebilecek Süre: 20 dk.)

 

6. Göbeklitepe Örenyeri-Şanlıurfa

Göbeklitepe ile ilgili bahsi geçen bilimsel veriler, arkeoloji çalışmalarında neolitik dönemle ilgili kuramsal çerçevenin ve tarihlendirmelerin yeniden değerlendirilmesini gerektiren önemli bilgiler vermektedir. Göbeklitepenin, konumu, boyutları, tarihlendirilmesi ve yapılarının anıtsallığı ile Neolitik dönem için ünik bir kutsal alan olduğu anlaşılmıştır. Alan, 12000 yıl boyunca doğal çevresi içinde dokunulmadan kaldığından önemli arkeolojik buluntu vermektedir.

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler