
Saidi Nursi crmaatine bağlı Sözler Köşkü İlim ve Kültür Derneği adında bir dernek, lise ve üniversitelerde dini seminerler veriyor. Dernekte çalışan 3 kişi geçen Salı günü Şişli Hamidiye Etfal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeydi. Seminerin değerler eğitimi kapsamında olduğu söylenerek okulun bütün öğrencileri ders saatinde konferans salonuna gönderildi. Öğretmenlerin de katıldığı seminer video gösterimiyle başladı. Derneğin internet sitesinde de yer alan söz konusu video “14 Şubat’ta neden yalnızsın?” sorusuyla başlıyor. Videonun devamında şu ifadeler yer alıyor: “Sen neden flört etmiyor ve yalnızsın biliyor musun? Çünkü sen, seni elbet bir gün bırakıp gidecek, günahları boynuna takıp acılarla ortada bırakacak birine kalbini bağlamıyorsun. Çünkü sen ‘Zinaya yaklaşmayın’ diyen bir Allah’a inanıyorsun. Sen ‘Birbirimizi çok seviyoruz’ ama deyip günahlarla birbirini cehenneme atanlardan değilsin. Sen ‘Ben hala bırakmıyorum flört ediyorum’ diyen kardeşim. Düşünsene şuanda öldün üzerine toprakların atıldığı kabirdesin. Ve rabbinin huzuruna bu günahla çıktın. Rabbine ‘Biliyordum günahtı ama yine de yaptım’ mı diyeceksin. Sen bu kadar cesur değilsin.”

KABİR, ALEVLER VE ZİNCİR GÖRÜNTÜLERİ
8 dakikalık videoda bir yandan bu sözler söylenirken bir yandan da zincirler, alevler kabir görüntüleri gelip geçiyor. Video gösteriminin ardından konuşmacılar Sözler Köşkü İlim ve Kültür Derneği’ni anlattı. Seminerin amacının okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu söyleyen konuşmacı daha sonra “Namaz kılmayan ve Lut kavime dönmüş, dinden çıkmış bir toplumuz. Bizler İslam Âlimi Bediüzzaman Saidi Nursi’nin bize gösterdiği yolda okullarda seminerler veriyoruz” dedi. Seminer arasında bazı öğrenci ve öğretmenler de tepki gösterdi. Yaklaşık bir buçuk saatin sonunda müdür yardımcısının “Artık bitiriyorum” demesiyle seminer son buldu.
‘200 OKULA GİTTİK’
Seminerin konuşmacılarından Murat Çağırıcı’ya ulaştık. Bu Seminerleri Said Nursi davası için verdiklerini söyleyen Çağırıcı, “Seminerlerde imanın hakikatlerini anlatıyoruz” dedi. Laubali bir dil kullanmalarını da “Zamane gençliğinin anlayacağı bir jargon kullanıyoruz. Özellikle espriler yaparak çocukların kalbine giriyoruz” diye açıkladı.
Çağırıcı sözlerine şöylelerine şöyle devam etti:
“Taklidi iman, tahkiki iman nedir, iman nasıl olmalıdır. Bunları ele alıyoruz. Bugüne kadar 150-200 kadar üniversite ve liseye gittik. Kolejlere de gidiyoruz. Yakında Avrupa ‘daki okulları da dolaşmaya başlayacağız.”
(Aydınlık)