REŞAT ÇİĞİLTEPE’NİN ADI OKULA İADE EDİLSİN

MEB'in devlet-millet dayanışmasını geliştirmek için bağışçıların adlarını yaşatması yerindedir ancak bunu yaparken milli hassasiyetleri gözetmelidir.

REŞAT ÇİĞİLTEPE’NİN ADI OKULA İADE EDİLSİN

KAHRAMANLAR CAN VERİR, YURDU YAŞATMAK İÇİN
MİLLETLER ŞAN VERİR, ONLARI YAŞATMAK İÇİN

Okullarımıza verilen isimler, yaşamıyla bizlere örnek olmaktadır. Binlerce yıllık Türk tarihi, bağrından nice kahramanlar, nice devlet büyükleri, nice fedailer ve şehitler çıkarmıştır. Bu isimleri okul, park, cadde ve meydanlarımızda yaşatmak milli sorumluluğumuzdur. Bir millet, kahramanlarıyla vardır ve var olacaktır.

Reşat Çiğiltepe, Balkan Savaşları'ndan Çanakkale Savaşı'na, Kafkas Cephesinden Suriye Cephesine, ömrü siperlerde ve savaş meydanlarında geçmiş, muzaffer bir komutandır.
Büyük Taarruz sırasında Çiğiltepe'yi söz verdiği saatte alamaması üzerine kendi canına kıymıştır. Görev bilinciyle ve sözüne sadakatiyle, disiplin timsali olarak anıtlaşmıştır. Ölümünün ardından da İstiklal Madalyasıyla onurlandırılmış, ailesine, uğruna şehit düştüğü Çiğiltepe soyadı verilmiştir.

Bugün, milleti için gözünü kırpmadan şehadete yürüyen Fethi Sekinler, Ömer Halisdemirler varsa, vazife bilinciyle vatanın her köşesine göreve koşan Şenay Aybüke Yalçınlar, Necmettin Yılmazlar varsa, yurt içinde ve yurt dışında Türk istiklali ve Türk cumhuriyetinin bekası uğruna mevziye koşan Mehmetçiğimiz varsa, ilkokul sıralarından itibaren aldığı milli terbiye sayesindedir. Yalnız "meslek" bilinciyle değil, milli ve manevi değerlerle mayalanmamış bir nesil olmak sayesindedir.

Elbette Milli Eğitim Bakanlığı'nın devlet ve millet dayanışmasını teşvik etmek adına bağış yapanların isimlerini yaşatması yerindedir. Turhan Polat isminde bir sakınca yoktur ancak bunu yaparken milli değerlerin isminin kaldırılması, milli hassasiyetleri zedeleyecek ve tarih bilincini zayıflatacaktır. Reşat Çiğiltepe'nin ismi, derhal okula iade edilmelidir, Turhan Polat'ın adı başka bir okulda yaşatılmalıdır.

30.6.2020
Türkiye Liseliler Birliği

Tarih:
Diğer Haberler