Terörden Arındırıldı İlkokul Açıldı

Barış Pınarı Harekâtı ile sekiz günde PKK/PYD’den kurtarılan Suriye’nin Tel Abyad İlçesi'ndeki Müşrifet El Havi Köyü'nde altı sınıflı okul açıldı.

Terörden Arındırıldı İlkokul Açıldı

Barış Pınarı Harekâtı ile sekiz günde PKK/PYD’den kurtarılan Suriye’nin Tel Abyad İlçesi'nde, hayatın normalleştirilmesine dönük çalışmalar devam ediyor. Müşrifet El Havi Köyü'nde altı sınıflı okulun açılışı yapılarak hizmete sunuldu. Okulun onarım masrafları Milli Savunma Bakanlığı ile Şanlıurfa Valiliği tarafından karşılandı.

Törene Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 2’nci Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla, 20’nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Akbuğa katıldı. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin açılış konuşmasında TSK’nın çok kısa sürede Tel Abyad ve Resulayn’da terör örgütünü temizlediğini söyleyerek ‘Barış Pınarı Harekatı’nın amacının bölgeye huzur ve barış getirmek, istikrarı sağlamak olduğunu vurguladı. Erin şöyle konuştu:

“2011 yılından bu yana Türkiye, Suriye’deki mağdur ve mazlumlara kucağını açmış, her türlü yardımı sağlamıştır. Haksızlığa maruz kalan, evinden yurdundan edilen, ailesi paramparça olan mazlum ve mağdur Suriyeli kardeşlerimizin yanında durmaya devam edeceğiz. Teröristleri ve terör gruplarını, PKK başta olmak üzere IŞİD'i bu bölgeden tamamen temizledikten ve etkisiz hale getirdikten, Suriyeli kardeşlerimizin ayaklarının üzerinde durabilecekleri yetkinliğe ve kabiliyete sahip hale getirdikten, kendi kendilerini yönetebilecek noktaya getirdikten sonra da Türkiye Cumhuriyeti Devleti, hiçbir şey beklemeden bu kardeşlerimizi kendi başlarına, kendi kendilerini yönetmelerini sağlamak üzere bırakacak, Türkiye yardım ve desteklerini vermeye devam edecek.”

Tel Abyad Yerel Meclis BaşkanıVail Hamdu da konuşmasında Türkiye’ye teşekkür etti.

Mikrofon uzattığımız öğrenciler PKK/PYD döneminde korktuklarını anlatılar. Tel Abyadlılar ise elektrik, su ve yardım malzemelerine ihtiyaçları olduğunu söylediler. Bir veli, PKK/PYD’nin çocuklara Kürtçe öğretmek istediğini, o nedenle ailelerin çocuklarını okula göndermediklerini, PYD’nin de okulu tamamen kapattığını anlattı. Sahan Aşireti Lideri Muhammed Azzam, Barış Pınarı Harekâtı’ndan sonra Tel Abyad’a döndüğünü ve Türk Ordusu'nu kendi orduları gibi gördüklerini belirtti. Azzam, PKK/PYD’nin güvenli bölgenin ötesine çekilmesini beklediklerini söyledi.

Tel Abyad Yerel Meclis Üyesi Molar Muhammedin Esat, Türk Ordusu'nun desteğiyle PKK/PYD’yi tamamen Suriye topraklarından dışarı atmak istediklerini belirtti. Esat da Türk Ordusu'nu kendi orduları gibi gördüklerini ve tamamen Türk Ordusu'nun yanında olacaklarını ifade etti.

İzarol Hoş, Türkiye’ye yaptıklarından dolayı teşekkür etti, beklentilerinin PKK/PYD’nin Suriye’nin tamamından çıkartılması olduğunu söyledi.

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler