YKS Sonuçları Sorgulama

2 milyon 433 bin 219 öğrencinin girdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın sonuçları için

YKS Sonuçları Sorgulama

Milyonlarca öğrencinin beklediği YKS sonuçları açıklandı.

YKS sonuçlarınızı aşağıda yer alan linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

 

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün,, 2020-YKS tercihlerinin 6 Ağustos`ta başlayacağını, adayların tercihlerini 6-14 Ağustos tarihleri arasında "http://ais.osym.gov.tr" adresinden yapacaklarını bildirdi. Aygün, paylaşımında, "2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu bugün yayımlayacağız. 2020-YKS tercihleri 6 Ağustos tarihinde başlayacaktır. Adaylarımız tercihlerini 6-14 Ağustos tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr'den yapacaklardır. Adaylarımıza hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini kullandı.

Ham puan (adayın net sayısı) nasıl hesaplanır? Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenir, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan (adayın net sayısı) bulunur.

TYT, AYT ve YDT'de ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için ne kadar ham puan alınmalıdır? TYT puanının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik Testi veya Türkçe Testinde en az 0,5 ham puan almış olmaları gerekmektedir. AYT ve YDT'de ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için adayların ilgili testlerin en az birinden, en az 0,5 ham puan almış olmaları gerekmektedir.

Meslek yüksekokullarında bir program tercih edebilmek için en az kaç puan almam gerekir? TYT puanının en az 150 ve üzeri olması gerekmektedir.

Tarih:
Diğer Haberler