Türkiye Liseliler Birliği olarak, 25 Ocak Cumartesi günü karnelerimizle birlikte Diyarbakır Annelerini ziyaret edeceğiz.

Türkiye Liseliler Birliği, 2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk karnelerini Diyarbakır’da evlat ve vatan nöbeti tutan annelere götürecek.

Liseliler geçtiğimiz Cuma günü yılın ilk karnelerini alarak sömestır tatiline başladı. Türkiye Liseliler Birliği, 25 Ocak günü Diyarbakır Annelerine destek ziyaretinde bulunarak karnelerini annelere verecek.

“Eğitim-İş’teki İhraçlara Göz Yumamayız!”

Eğitim-İş Sendikasının Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında çıkan kararla Diyarbakır Annelerini ziyaret eden 7 öğretmen sendikadan ihraç edilmişti. TLB Genel Başkanı Hakkı Erman Ergincan, Twitter’dan konuyla ilgili tepki göstererek, “Eğitim-İş'in Diyarbakır Annelerine destek veren üyeleri hakkında ihraç kararı verdiğini üzüntüyle öğrendik. Bu karara gözümüzü kapatmamız mümkün değildir.” dedi.

Anneleri desteklemenin her vatanseverin borcu olduğunu söyleyen Ergincan, “Eğitim-İş'in verdiği kararın karşısında, annelerimizin ve öğretmenlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha göstereceğiz.” dedi ve liselilerin karneleriyle birlikte 25 Ocak’ta Diyarbakır Annelerine gideceklerini belirtti.

İşte TLB Genel Başkanı Hakkı Erman Ergincan’ın tivitleri:

1- @EgitimIs'in Diyarbakır Annelerine destek veren üyeleri hakkında ihraç kararı verdiğini üzüntüyle öğrendik. Bu karara gözümüzü kapatmamız mümkün değildir. Diyarbakır Anneleri PKK-HDP terörüne karşı en etkili mücadelelerden birini yürütmektedir. Milletimizin vicdanı olmuşlardır.

2- Onları desteklemek her vatanseverin borcudur. Eğitim-İş, aldığı bu kararla vicdanları zedelemiştir; annelerin ve Türk milletinin karşısında, terörün yanında konumlanmıştır. Bu karar başka türlü açıklanamaz, yorumlanamaz!

3- Yaşıtlarımız HDP aracılığıyla PKK tarafından kaçırılmaktadır, yaşam ve eğitim haklarından mahrum bırakılmaktadır. ABD emperyalizmi destekli bu terör, insanlığın düşmanıdır. Vatansever öğretmenlerimize sesleniyoruz esas ihraç ve temizlik terör destekçilerine yönelik olmalıdır.

4- Türkiye Liseliler Birliği olarak, 25 Ocak'ta karnelerimizle beraber Diyarbakır'a giderek Eğitim-İş'in verdiği kararın karşısında, annelerimizin ve öğretmenlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha göstereceğiz.

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler